Verslag Regulier Overleg transavia

16 dec. 2016
Deze week heeft de VNC het laatste zeswekelijkse regulier transavia overleg van 2016 gehad. De VNC bespreekt cao gerelateerde zaken met transavia, waar het sectiebestuur veel vragen en/of opmerkingen van leden over heeft gekregen.


In de Cao hebben we afgesproken dat ca's na 24 ervaringsmaanden ca2 kunnen worden. Door de Wet Werk en Zekerheid moeten sommige collega's echter minimaal 6 maanden en een dag uit dienst. Hierdoor kan het langer duren voordat je aan je 24 ervaringsmaanden komt en daarnaast door collega's met een lagere senioriteit voorbij gestreefd kan worden. De VNC heeft echter vorig jaar met het bedrijf afspraken gemaakt dat een ieder zijn of haar senioriteit behoudt, ongeacht de datum van je ca2 development.

Talentendag
Sinds dit jaar kunnen ca's zelf aangeven wanneer ze mee willen doen aan een talentendag (om een ca- of purserprofiel te bepalen). Afgelopen jaar heeft de VNC met transavia afgesproken dat er geen talentendag voor of na een flight safety recurrent wordt ingedeeld. Wij vinden het namelijk belangrijk dat hier voldoende rust en voorbereidingstijd tussen zit. De afspraak die wij met transavia hebben is dat een vlucht direct vóór de talentendag maximaal om 17.00 uur LT afmeldt en dat een F/S recurrent en talentendag niet in dezelfde indelingsweek moet worden ingepland.

Ziekteverzuim
De VNC heeft een eerste inzicht gekregen in het ziekteverzuim van de afgelopen periode, dat ligt momenteel weer vrij hoog. Een gevolg hiervan is dat er vaker collega's met de taxi naar de verschillende meldstations moeten om daar uiteindelijk de vluchten uit te voeren.

Wirwar aan e-mailadressen
De VNC heeft het bedrijf laten weten dat het verzoekensysteem momenteel onoverzichtelijk en omslachtig is. Het is onduidelijk welk e-mailadres je nu moet gebruiken om een snipperdag, ve- of indelingsverzoek te doen. transavia laat weten graag terug naar de oude situatie te willen, dat gaat echter nog even duren. De VNC heeft om een duidelijk overzicht gevraagd dat transavia binnenkort op T-net zal plaatsen. 

Snipperdag
Om duidelijkheid te scheppen over de status van een aanvraag voor een snipperdag, heeft de VNC met transavia afgesproken dat er een ‘note’ in het rooster zou komen. Het sectiebestuur hoort dat dit niet altijd goed gaat. De VNC heeft nogmaals verzocht om hier op te letten, zodat men weet dat de aanvraag wordt behandeld.

Brief afwijkingen Cao
We hebben eerder al gecommuniceerd over de brief die de VNC aan transavia heeft gestuurd over de afwijkingen van de Cao. Wij krijgen echter nog steeds meldingen van leden dat het bedrijf afwijkt van de cao. Meld het ons als je denkt dat dit het geval is, zodat wij transavia hierop kunnen wijzen en dit niet meer voorkomt.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande zaken vragen/opmerkingen hebben kun je deze sturen naar sectiebestuur.transavia@vnconline.nl 

Sander Kok, Angela Visser en Beatrijs Wijtvliet
Sectiebestuur transavia

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden, jouw toekomst en jouw pensioen! Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480
 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA