Verslag pensioenoverleg transavia.com

7 nov. 2014

Afgelopen maandag 3 november heeft de VNC pensioenoverleg gehad met transavia.com. Hier volgt een kort verslag van de zaken die zijn besproken. Wij hebben drie voorstellen gekregen van transavia.com. Het eerste is om het huidige pensioencontract met Aegon voort te zetten, daarnaast zijn er
Afgelopen maandag 3 november heeft de VNC pensioenoverleg gehad met transavia.com. Hier volgt een kort verslag van de zaken die zijn besproken.

Wij hebben drie voorstellen gekregen van transavia.com. Het eerste is om het huidige pensioencontract met Aegon voort te zetten, daarnaast zijn er twee alternatieven. Wij hebben ze allemaal bekeken en moeten concluderen dat wij ofwel een hoger eigen risico hebben, ofwel teveel voor zekerheid moeten betalen. Met andere woorden: een en ander moet nog beter worden onderzocht.

We moeten voor 1 januari 2015  een besluit nemen, anders zitten wij tot 2018 aan het contract van AEGON vast. Daarom is er een voorstel om het huidige contract met één jaar te verlengen, zodat we nog een jaar te tijd hebben om een weloverwogen besluit te nemen met een structurele oplossing. Wij mogen het huidige contract één keer onderbreken.

De huidige rentewaarde is gezakt en het eigen vermogen van transavia.com is laag. Door de crisis zijn de meeste collega's blijven werken, waardoor we meer ouderen hebben dan een aantal jaar geleden. transavia.com stelde een basispensioen voor met een pensioenleeftijd van 67 jaar. Tijdens de laatste ledenvergadering bleek duidelijk dat iedereen een goed pensioen wil hebben en daar als het moet ook voor wil betalen. Dat hebben wij meegenomen in een voorstel aan transavia.com.
We hebben een verhoging van 2% voorgesteld voor 2015, waarbij transavia.com én wij ieder 1% meer inleggen. Dat wil zeggen dat de werkgeverspremie van 9,75% naar 10,75% zou gaan en de werknemerspremie van 7,5% naar 8,5%.  Het verschil zal, grof geschat, € 10,- tot € 11,- netto per maand hoger uitvallen.

Zoals jullie weten kampt transavia.com met een groot verlies. Er is dus nergens meer een potje geld om ons pensioen aan te vullen en het bedrijf wil dan ook niet die1% extra (ongeveer € 100.000,-) inleggen. Wel wil transavia.com ons voorstel meenemen naar de onderhandelingstafel  van de cao. Dat overleg wordt 17 november voortgezet.

Uitnodiging ledenvergadering
Omdat wij voor 1 januari 2015 een beslissing moeten nemen over de voorzetting van het huidige AEGON pensioencontract, zullen wijover de hierboven beschreven situatie een ledenvergadering inlassen. Onze pensioendeskundige is daarbij aanwezig, zodat alle vragen gesteld en beantwoord kunnen  worden.

De ledenvergadering wordt gehouden op 22 december op ons VNC-kantoor te Schiphol-Oost van 11.00 tot 12.30 uur. Je bent van harte uitgenodigd.

De VNC vindt het belangrijk om jullie goed te informeren. We hopen dan ook ten zeerste dat we jou op de vergaderingmogen verwelkomen, zodat ook jij je stem kunt laten horen. Aanmelden kan via secretariaat@vnconline.nl.

Sectiebestuur transavia.com

Wil je trouwens wel eens zien hoe jouw pensioen eruit ziet? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA