Verslag KLC cabineoverleg september

19 sep. 2019
Vandaag is ons gebruikelijke cabineoverleg weer gevoerd. Onderwerpen op de agenda waren: vernieuwing van de afmeldprocedure, mogelijkheid eerder aanmelden Line Trainers en instroom, promoties en doorstroom.

KLC opende met de mededeling dat er een business case is om volwaardige wifi aan boord van de Embraer 195-E2 te plaatsen. Dit is een veelgevraagde voorziening en daarmee een grote klantenwens. Samen met de mogelijkheid tot het opladen van elektronische apparaten komt dit de klantbeleving ten goede. Minstens net zo belangrijk, het geeft crew ook de toegang tot updates in de operatie tijdens de vlucht die zij eventueel kunnen delen met passagiers.

Vernieuwing van de afmeldprocedure
De VNC heeft KLC gevraagd te kijken naar mogelijkheden om de huidige afmeldprocedure te vernieuwen. Nu is het zo dat je hoe dan ook via het BMC moet lopen om je af te melden, maar als jij geen koffer bij je hebt en geen notificatie verwacht zorgt dit alleen maar voor een extra wandeling en dat terwijl je ook meteen naar het OV kunt doorlopen.
KLC geeft aan bezig te zijn met een app die er onder andere voor zorgt dat je hiermee ook kunt afmelden, eventuele notificaties krijgt en kunt conformeren. Een proef hiermee start half oktober, eind dit jaar verwacht KLC de app voor iedereen beschikbaar te kunnen stellen.

Mogelijkheid eerder aanmelden Line Trainers
Al langere tijd geleden heeft de VNC gevraagd om Line Trainers eerder aan te laten melden op het moment dat zij een trainee mee krijgen. Hierdoor hebben zij samen beter de tijd om de training voor te bespreken en is hier ook een vast moment voor gepland wat meetelt in de duty time. Het heeft op zich laten wachten, maar de implementatie hiervan is afgerond en zal vanaf de eerste initial in 2020 op het rooster staan.

Instroom, promoties en doorstroom
Op de planning van 2019 is niks veranderd, er staan geen cursussen meer gepland voor dit jaar. Voor wat betreft de planning van 2020 zijn er 14 initials, 11 SCA cursussen, 7 IFS cursussen en 6 doorstroomcursussen gepland. Wees je ervan bewust dat de planning altijd onder voorbehoud is totdat een cursus is geaccordeerd.
Overigens wordt in deze planning ook al deels rekening gehouden met de benodigde CA’s voor de komst van de E195-E2.

Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van dit verslag, stuur ons dan gerust een mail via sectiebestuur.klc@vnconline.nl.

KLC Sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Het gaat om jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en dus jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.


Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA