Verslag KLC Cabineoverleg

11 feb. 2019
Vandaag, 11 februari 2019,  is er wederom cabineoverleg gevoerd met KLC. Onderwerpen van gesprek waren de herbeoordeling en inname van eerder toegekende Superjokers, de wetlease bij Stobart Air en instroom-promoties-doorstroom.

Herbeoordeling en inname Superjokers
De VNC kreeg meldingen van collega’s met de opmerking dat eerder toegekende Superjokers door KLC opnieuw werden beoordeeld en in sommige gevallen werden ingetrokken, omdat deze niet volgens de gestelde cao afspraken toegekend zouden zijn.
Wij hebben bij KLC aangegeven dit niet in overeenstemming te vinden met de afspraken die met de VNC gemaakt zijn en daarom ook geen enkele reden zien om de reeds toegekende Superjokers in te trekken. KLC gaf aan naar de individuele gevallen te gaan kijken, meld je daarom bij je CCM en dan wordt er naar een oplossing gezocht. Mocht je er niet uitkomen met je CCM, neem dan gerust contact met ons op.

Wetlease Stobart Air
In eerder geschreven verslag van vorig overleg werd benoemd dat Stobart Air in de zomerperiode vluchten voor KLC zou vliegen. Inmiddels is besloten dat de maatschappij per 25 februari al vluchten zal overnemen, namelijk vluchten naar Genève en Dublin.

Instroom-promoties-doorstroom
KLC heeft aangegeven dat vooralsnog 8 initials, 6 SCA trainingen, 4 IFS trainingen en 3 doorstroomcursussen zijn geaccordeerd. Verdere ontwikkelingen zijn niet uitgesloten.

Tot zover het verslag van dit cabine overleg. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met het sectiebestuur via sectiebestuur.klc@vnconline.nl: we helpen je graag!

KLC Sectiebestuur


Lees je als cabine-collega mee maar ben je (nog) geen VNC lid? Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Zo doe je echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA