• home
  • Actueel
  • Verrekeningen arbeidsvoorwaardelijke bijdrage bij KLM salaris december 2022

Verrekeningen arbeidsvoorwaardelijke bijdrage bij KLM salaris december 2022

1 nov. 2022
Bij KLM cabinecollega’s waar het DI-budget onderdeel was van de eerder geldende arbeidsvoorwaardelijke bijdrage (AVB) worden eventueel eerder te veel ingehouden bedragen door KLM verrekend. Indien van toepassing zal het bedrag door KLM met het salaris van december 2022 worden uitbetaald, dit omdat de AVB sinds maart dit jaar niet meer geldt.

Naast het DI-budget gelden er voor de collega’s die bijvoorbeeld hun AVB (deels) uit hun winstuitkering 2019 moesten bijdragen nog een verrekening. Hierbij worden eveneens eventueel nog uit te betalen restanten met het salaris van december 2022 door KLM uitbetaald. Alle mogelijke tegoeden zullen dus zichtbaar worden op je salarisstrook van december, zoals je dat afgelopen juli had met de uitbetaling van je (eerder uitgestelde) loonsverhoging met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2022.

Werkgeversverklaring zonder AVB
Ook heeft de VNC recent aan KLM gevraagd om de AVB van de werkgeversverklaring te verwijderen. KLM heeft dit inmiddels aangepast, zonder verwijzing naar een arbeidsvoorwaardelijke bijdrage. Met de aangepaste versie van de werkgeversverklaring (dus zonder AVB) vallen de nadelige gevolgen daarvan, voor bijvoorbeeld de aanvraag van een hypotheek, weg.

Mocht je vragen hebben, dan is onze VNC Servicedesk je graag van dienst. Zij zijn bereikbaar per mail servicedesk@vnconline.nl of telefonisch via 020 5020480.

Carolina Bouwer, Ingrid Brama, Ivo Kruse Koster, Roberto Tunzi, Chris van Elswijk en Marije Kroese
KLM sectiebestuurders

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA