Veelvuldige media aandacht ebola

20 okt. 2014

In de media is er opnieuw veel aandacht voor ebola. Ook de VNC wordt hierover veelvuldig door de pers benaderd, helaas zijn we niet in alle gevallen juist geciteerd. Er ontstaat nu een soort sneeuwbaleffect terwijl er vanuit de VNC weinig nieuws op dit onderwerp is gemeld. Uiteraard vinden
In de media is er opnieuw veel aandacht voor ebola. Ook de VNC wordt hierover veelvuldig door de pers benaderd, helaas zijn we niet in alle gevallen juist geciteerd. Er ontstaat nu een soort sneeuwbaleffect terwijl er vanuit de VNC weinig nieuws op dit onderwerp is gemeld.

Uiteraard vinden we ebola een belangrijk veiligheidsissue en daarom heeft de VNC geregeld contact met de vliegmaatschappijen. Zojuist hebben we KLM benaderd en zij verzekert ons ook dat er geen verhoogd aantal ziekmeldingen is van cabinepersoneel dat op vluchten naar Accra en Lagos is ingedeeld. Er is momenteel eveneens geen reden voor aanpassingen in het beleid.

Wekelijks wordt de situatie door betreffende organisaties zoals WHO (World Health Organization) en International Civil Aviation Organization (ICAO) samen met de vliegmaatschappijen geëvalueerd. Hierbij worden gedegen risicoanalyses gemaakt en de VNC wordt hierover inhoudelijk ook geïnformeerd.

Momenteel is er geen nieuws hierover. Wij benadrukken bij de werkgevers dat het van belang is dat indien er wél nieuwe informatie is om deze ook zo snel mogelijk met het personeel te delen.

De VNC zal de ontwikkelingen nauwgezet blijven volgen.

VNC bestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA