• home
  • Actueel
  • Veel steunbetuigingen van leden voor acties

Veel steunbetuigingen van leden voor acties

15 sep. 2017
Bron: Luchtvaartnieuws

SCHIPHOL - Cabinebond VNC ziet veel animo voor de werkonderbreking bij KLM. De luchtvaartmaatschappij zelf stelde vanmorgen nog dat er weinig personeel meedeed. Volgens de VNC doen er tot nu toe 125 van de achthonderd crewleden die vandaag moeten vliegen mee aan de werkonderbreking van een uur.
De actie is een protest tegen het CAO-eindbod van KLM.
Volgens de VNC is de stelling van KLM dat er nauwelijks mensen mee zouden doen met de actie voorbarig. "Er is spraken van een ontmoedigingstactiek naar het cabinepersoneel", meldt Ingrid Brama van de VNC aan Luchtvaartnieuws.nl.
KLM heeft in totaal zo'n 9.500 stewards en stewardessen in dienst, waarvan er zich dagelijks rond de 800 moeten melden. "De 800 cabineleden kunnen vandaag meedoen aan de werkonderbreking van een uur. De medewerkers op de buitenstations en die nu aan het vliegen zijn naar Amsterdam of die vrij zijn kunnen niet deelnemen. De ruim honderd deelnemers nu vormen daarom een goede opkomst voor de werkonderbreking. En er is nog een lange dag te gaan tot 23.00 uur", meldt Brama.
Brama meldt verder dat de mailbox en Facebookpagina volstromen met steunbetuigingen. Ook in het bemanningencentrum wordt veelvuldig getekend in het solidariteitsregister. "Inmiddels staan we buiten met dit register, want KLM staat dit binnen niet toe", aldus Brama.
Op social media laten medewerkers die vrij of op reis zijn selfies achter met de tekst: "Ik ben tegen KLM eindbod."

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA