• home
  • Actueel
  • Veel feedback op 1e infosessie transavia sectie

Veel feedback op 1e infosessie transavia sectie

21 jul. 2015

Begin deze week heeft de transavia sectie de eerste van haar vier informatiesessies gehouden. We gaven ondermeer een update over de cao en de stand van zaken. Ook hebben we nieuwe leden verwelkomd die van de UNC zijn overgekomen. Sinds UNC leden een brief hebben ontvangen dat hun
Begin deze week heeft de transavia sectie de eerste van haar vier informatiesessies  gehouden. We gaven ondermeer een update over de cao en de stand van zaken. Ook hebben we nieuwe leden verwelkomd die van de UNC zijn overgekomen.


Sinds UNC leden een brief hebben ontvangen dat hun belangenbehartiging voor cabinepersoneel stopt - en de VNC wordt aanbevolen als vakbond - zijn veel leden overgekomen naar ons. Dat is positief nieuws, want hoe meer leden des te sterker we samen staan!

Nationaal en internationaal vertegenwoordigd
Op de eerste infosessie hebben we ook een aantal van onze nieuwe leden verwelkomd. Het sectiebestuur heeft zich voorgesteld en kort uitgelegd wat de VNC doet: de belangen van het Nederlandse cabinepersoneel vertegenwoordigen, zowel op nationaal als internationaal vlak. Niet alleen is de VNC de grootste cabinevakbond bij transavia, KLM, KLC en Arke, ook zijn we met EurECCA vertegenwoordigd in Brussel en Keulen waar belangrijke spelers voor de vliegwereld zetelen. Denk aan het Europese Parlement en EASA (European Aviation Safety Agency).

Onderzoek naar indelings/biedsysteem
Verder is er uitvoerig gesproken over het cao-proces. Eén van de onderwerpen is het biedsysteem voor het cabinepersoneel, Optimizer genaamd. transavia zal het indelingsproces gaan automatiseren en gelooft dat er op deze manier een gelijkmatiger en eerlijker verdeling zal zijn qua zwaarte in alle roosters. In een werkgroep zijn we dit momenteel aan het onderzoeken tezamen met de mogelijkheden van een biedsysteem. Dit biedsysteem zal in de plaats komen van het huidige verzoekensysteem. Dit biedsysteem is echter geen systeem waarbij je jouw eigen rooster kan samenstellen! Wij zullen in een later stadium uitgebreid aandacht aan dit biedsysteem besteden.

Het sectiebestuur is blij dat er flink wat feedback is gegeven tijdens de sessie, wij kunnen daar nu mee aan de slag.

Schrijf je ook in voor een sessie!
We hopen ook op de andere drie infosessies velen van jullie te spreken.

Aanmelden kan via een mail met jouw voorkeursdatum naar secretariaat@vnconline.nl en je kunt ons voor vragen ook bereiken op 020 5020480.

Vrijdag 31 juli vanaf 13.00 uur
Maandag 3 augustus vanaf 13.00 uur
Vrijdag 7 augustus vanaf 13.00 uur

De informatiebijeenkomsten vinden plaats in het VNC kantoor, Stationsplein 406 te Schiphol Oost.

Sectiebestuur transavia

 

 

Geen lid maar wel cabinecollega en meelezer van onze berichten? Doe echt mee en heb invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Dat kan als je VNC lid wordt! Wij staan voor onze duizenden leden, en ook jij kan daar bij horen. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat zal in deze moeilijke tijden nodig zijn. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via het aanmeldformulierof mail: secretariaat@vnconline.nl of bel 020 5020480.

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA