• home
  • Actueel
  • Vacatures cabinepersoneel bij KLC, overleg over KLM planning en gedetacheerden

Vacatures cabinepersoneel bij KLC, overleg over KLM planning en gedetacheerden

22 sep. 2021
Vandaag kwam het bericht van KLM Cityhopper dat er een externe vacature opengesteld zal worden voor de werving van KLC cabinepersoneel. Het gaat daarbij om in totaal ruim 300 Full Time Equivalent (FTE).

De reden voor de openstelling van de vacatures is de infasering van wederom een aantal nieuwe Embraers in het komende jaar. Daarnaast is het noodzakelijk om volgend jaar aflopende detacheringen vanuit KLM op te vangen met nieuw KLC personeel.

Aangezien op dit moment een groot aantal KLM collega’s bij KLC zijn gedetacheerd of nog gedetacheerd gaan worden, kunnen wij ons goed voorstellen dat dit bericht vragen oproept over de terugkeer van deze collega’s naar KLM.

Onderwerpen voor Cabineoverleg
Tijdens het Cabineoverleg van volgende week donderdag zullen wij met onze overlegpartners over de planning van KLM voor het eerste half jaar van 2022 spreken. Daarbij zal nadrukkelijk ook de terugkeer van de groep gedetacheerden op de agenda staan. Daar moeten zo snel mogelijk goede afspraken over gemaakt worden, die in het belang zijn van onze leden en tegelijkertijd het herstel en de netwerkproductie van zowel KLC als KLM niet in gevaar brengen. De KLM sectie zet zich maximaal in om alle gedetacheerde collega’s die terug willen keren, gefaseerd maar zo snel als mogelijk terug te laten keren.

Uiteraard zullen wij over de uitkomst van het Cabineoverleg communiceren en houden we jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Mochten je vragen hebben over dit onderwerp of andere zaken, aarzel dan niet en mail ons op secretariaat@vnconline.nl

KLM sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA