Update Transavia cao-overleg

14 apr. 2022
Opnieuw hebben we deze week met Transavia Cao-overleg gevoerd. Alle onderwerpen uit onze Cao-voorstellenbrief zijn besproken, maar op nagenoeg geen enkel vlak is er nog een noemenswaardige stap gemaakt. De VNC vindt dit teleurstellend omdat zij verbeteringen voor het cabinepersoneel wil realiseren.

Wij vinden het als jullie belangenbehartiger natuurlijk ontzettend belangrijk dat er nu cruciale verbeteringen worden gerealiseerd voor cabineleden. De houding van Transavia is echter meer dan ooit dat zij tegenover elke verbetering een beperking op andere arbeidsvoorwaarden willen.

De laatste tijd ontvangen we ongelooflijk veel meldingen van onze cabinecollega’s waaruit grote financiële zorgen blijken en ook ongenoegen over roosters worden geuit. Wij begrijpen dat en het is ons duidelijk dat er verbeteringen op salaris en vergoedingen worden verwacht.

We hebben er bij Transavia op gedrukt om te komen met een beter integraal voorstel. Het volgende overleg staat gepland voor vrijdag 29 april, we houden jullie op de hoogte.

Mochten er vragen zijn, dan horen wij die graag via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Lauren Klaasen & Antonie Kloots
Transavia sectiebestuur VNC

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA