Update ledeninfosessie Transavia

11 aug. 2015

Afgelopen vrijdag was de laatste van onze vier ledeninfosessies. We hebben ook nieuwe leden verwelkomd, hen kennis laten maken met de VNC en het sectiebestuur en de aanwezigen geïnformeerd over het cao proces.
We zijn inmiddels al twee jaar bezig met de onderhandelingen en ondanks dat er nog geen cao is, hebben we wel veel bereikt op een aantal cao gerelateerde dossiers.

Piek/dal constructie
Zo hebben we een oplossing gevonden voor de Wet Werk en Zekerheid (vaste contracten en vaste contracten met een piek/dal constructie voor ca's) en is er de werkgroep om de mogelijkheden van een automatisch indelingssysteem (optimizer) en een biedsysteem te onderzoeken. In het aankomende VNC Magazine kun je hier meer achtergrond over lezen. Tevens heeft de VNC samen met een aantal oproepkrachten gekeken naar verbeteringen voor deze groep mensen. Hier is uiteindelijk een nieuw oproepkrachtenprotocol uit voortgekomen waarin bijna alle punten die de VNC heeft ingediend zijn opgenomen.

Druk op de ketel
Tijdens de infosessies heeft het sectiebestuur een uitgebreide toelichting gegeven op het gelopen cao-traject en voor welke uitdaging we momenteel staan. Zoals jullie weten wil transavia de kosten reduceren en dit kan ingrijpende gevolgen hebben voor onze huidige cao. Momenteel ligt er een integraal voorstel van het bedrijf op tafel. De VNC ziet aan de ene kant dat het bedrijf door middel van kostenreductie de concurrentie wil bijblijven en aan de andere kant het cabinepersoneel dat te maken heeft met pittige roosters en bijbehorend ziekteverzuim. Ook het niet kunnen krijgen van VE-verzoeken en snipperdagen zorgt ervoor dat de druk op de ketel steeds groter wordt.

Het sectiebestuur wil iedereen bedanken die de infosessies heeft bezocht. Was je niet in de gelegenheid en wil je meer informatie of heb je vragen en/of opmerkingen: neem gerust contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl.

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA