Update KLC cao-overleg

22 jul. 2022
Vandaag heeft de VNC weer cao-overleg gevoerd met KLC. Beide partijen hebben een integraal voorstel gedaan en zijn vervolgens met elkaar in onderhandeling gegaan. We geven graag een update over hetgeen besproken is.

Initiële voorstel KLC
In eerste instantie deed KLC een voorstel met daarin alleen financiële compensaties: denk hierbij aan een loonbod, het afschaffen van de kosten voor een parkeerpas en een aanpassing van de reiskostenvergoeding. Bij dit initiële voorstel gaf KLC aan geen ruimte te hebben voor verdere arbeidsvoorwaardelijke afspraken, zoals bijvoorbeeld in de Werk en Rusttijden Regeling (WRR).

Voorstel VNC
De VNC was stellig in de reactie op het gedane voorstel: wij vinden het onvoldoende om alleen op het financiële vlak een akkoord te sluiten. Wij hechten niet alleen waarde aan financiële componenten, maar ook aan de WRR en hebben daarom gereageerd met een integraal voorstel waarin we ook voorstellen voor verbeteringen ten aanzien van de WRR en grip op rooster hebben gedaan. Dit is immers een duidelijke wens vanuit het korps.
De reactie van KLC hierop was niet negatief en op een aantal zaken konden we overeenstemming met elkaar vinden. Echter zijn er ook onderwerpen die meer verdieping vereisen en waarover verder onderhandeld moet worden om tot een akkoord te komen.

Vervolgproces
Wij zullen nu in beraad gaan en onze voorstellen langs de lijn van de wensen vanuit het KLC cabinepersoneel houden, om zo tot een degelijk totaalpakket te komen. Tijdens het volgende cao-overleg, dat vanwege de vakantie-periode in september zal plaatsvinden, zullen we verder onderhandelen met KLC over deze voor het korps belangrijke punten.

Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van dit artikel horen we dat graag. Je kunt ons bereiken via sectiebestuur.klc@vnconline.nl of via 020-5020480.

Cas Voskuyl, Luc van der Eijk & Jeffrey Ouwehand
KLC Sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA