Update cao-akkoord transavia

19 nov. 2020
Wij zijn nog steeds druk met het vaststellen van de juiste teksten over het cao akkoord t/m maart 2022 voor cabinepersoneel van transavia. Dit vereist zorgvuldigheid en neemt meer tijd in beslag dan dat we dachten. Het is  echter van groot belang dat alle afspraken duidelijk op papier staan.

Zo willen we voorkomen dat teksten in een later stadium eventueel anders uitgelegd zouden kunnen worden. De intentie van de afspraak moet dus duidelijk zijnen zodra dit helemaal in kannen en kruiken is, kan het akkoord worden gedeeld en uiteindelijk aan jullie worden voorgelegd ter stemming.  

Evenwichtigheid in alle domeinen
Ook de bonden van  grond- en cockpitcollega’s zijn nog met transavia in gesprekken over inhoud en teksten. Als cabinebonden hebben we in het akkoord op hoofdlijnen laten opnemen dat we ook hun protocollen willen inzien zodat we het kunnen toetsen op evenwichtigheid.

Commitment voor leningen
In de media heb je kunnen volgen dat er omtrent de herstructureringsplannen veel te doen is. Net als bij KLM moet er ook bij transavia een commitment verklaring worden getekend dat gedurende de looptijd van de lening (5 jaar) er aan de overheidsvoorwaarden voor de lening en garantstelling zal worden voldaan. De lening is van essentieel belang voor het voortbestaan van het bedrijf en dus voor onze werkgelegenheid. De VNC is dan ook bereid hieraan mee te werken.

Digitale live infosessie
Voorafgaand aan de stemming zal het sectiebestuur nog een digitale live infosessie voor leden organiseren om afspraken te verduidelijken en eventuele vragen te beantwoorden. Een datum voor deze sessie zal volgen zodra alles rond is.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, mail deze naar sectiebestuur.transavia@vnconline.nl, we helpen je graag!

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA