• home
  • Actueel
  • Ultimatum van tafel, KLM cao-overleg kan van start

Ultimatum van tafel, KLM cao-overleg kan van start

7 apr. 2017
In de Ledenraadsvergadering van zes april heeft het KLM sectiebestuur met de Ledenraad gediscussieerd over het KLM besluit om de -1 ca gefaseerd in te trekken. Van belang was vooral of de Raad het besluit voldoende vindt om het door ons gestelde ultimatum in te trekken. Daarmee komt een einde aan de opgeschorte acties en is de weg vrij om de cao-onderhandelingen te starten.

Vertrouwen
De Raad was aanvankelijk ernstig verdeeld en de discussie over dit onderwerp was behoorlijk pittig. Er zit nog veel boosheid bij de Raad over de houding van KLM van de afgelopen periode. Uiteindelijk heeft de Raad zich uitgesproken dat het besluit van KLM voldoende is om het ultimatum in te trekken en een start te maken met de cao-onderhandelingen. Wij hebben dit ook aan KLM laten weten middels een brief (klik hier).

In deze brief hebben wij KLM gevraagd om zich maximaal in te spannen om op korte termijn het op meerdere vluchten mogelijk te maken de -1 ca maatregel terug te draaien. Zoals eerder gezegd, het vertrouwen in elkaar als onderhandelingspartners is broos, maar wel voldoende om samen het cao-traject te starten.

In de Raadsvergadering hebben we verder gesproken over onze inzet in de cao-onderhandelingen. Wij hebben, samen met de raad achter de schermen, de afgelopen periode hard gewerkt aan de voorbereidingen van deze cao-onderhandelingen, hierdoor komen wij goed beslagen ten ijs.

Historische winter
Als we terug kijken was afgelopen winter wel één van de heftigste periodes uit de VNC historie. Naast het toen nog lopende pensioenconflict, hebben we voor het eerst in ons bestaan acties en werkonderbrekingen georganiseerd. We kunnen zeggen dat deze een succes zijn geweest, er was een grote opkomst en na een hele lange adem is het pensioenconflict opgelost. Het VNC voorstel werd uiteindelijk toch omarmd door KLM. En nu heeft KLM in al haar wijsheid besloten om de -1 ca maatregel gefaseerd in te trekken.

Wij willen nogmaals al onze leden bedanken voor alle steunbetuigingen en het meewerken aan de werkonderbrekingen vorig jaar. Samen sterk!

Volle kracht vooruit
We laten nu deze ijskoude winter achter ons en hopen op een warme, maar niet verhitte zomer. Maandelijks praten we onze Raad bij over het verloop van de komende onderhandelingen. De onderhandelingen gaan we in met een mandaat van onze Raad. We gaan ons sterk maken om tot een evenwichtig cao-akkoord te komen waarbij ook aantoonbaar wordt geïnvesteerd in personeel.

KLM sectiebestuur
Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden, jouw toekomst en jouw pensioen! Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA