• home
  • Actueel
  • Uitspraak van Hoge Raad in zaak Stichting Cabinebelangen

Uitspraak van Hoge Raad in zaak Stichting Cabinebelangen

3 mrt. 2017

Zoals waarschijnlijk iedereen wel weet loopt er al een jarenlang slepende kwestie opgebracht door een groep oud-Martinair cabinecollega’s die nu in dienst zijn bij KLM.
Deze groep verenigd in de stichting Cabinebelangen heeft een rechtszaak aangespannen tegen KLM om senioriteit en horizontale instroom af te dwingen. VNC en ook FNV cabine hebben zich bij KLM aangesloten in deze zaak. De zaak is tot aan de Hoge Raad behandeld. Na een eerste afwijzing heeft de Stichting hoger beroep aangetekend, ook dat is verloren. Nu heeft het hoogste rechterlijke orgaan in Nederland, de Hoge Raad, een uitspraak gedaan en ook deze pakt negatief uit voor de Stichting.

In het arrest van 3 februari jl. verwerpt de Hoge Raad het door Stichting Cabinebelangen ingestelde principale beroep. De enige motivering die de Hoge Raad geeft is dat er geen nadere motivering hoeft te worden gegeven aangezien de door Stichting Cabinebelangen aangedragen klachten "niet nopen tot beantwoording van rechtsvragen in het belang van de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling".

Uiteraard zijn wij blij met de uitspraak van de Hoge Raad. We zijn vooral blij dat deze discussie nu ten einde lijkt te zijn gekomen. Inmiddels staan we met zijn allen (dat wil dus zeggen inclusief ex-Martinair collega’s, ex-transavianen en doorstroom KLC-ers en alle andere instromers bij KLM) voor hetere vuren aan boord zoals de -1 ca.

Wij hopen dat we dit dossier nu af kunnen sluiten en dat wij verder kunnen gaan met het verdedigen van de arbeidsvoorwaarden. Daar hebben we alle energie voor nodig en steun van jullie allen!

Samen sterk!

VNC bestuur

 

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden, jouw toekomst en jouw pensioen! Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA