• home
  • Actueel
  • Uitspraak hoger beroep Martinair-crew uitgesteld

Uitspraak hoger beroep Martinair-crew uitgesteld

16 jun. 2015

De uitspraak in het hoger beroep van de Stichting Cabinebelangen, van voormalige Martinair cabinemedewerkers, tegen KLM is uitgesteld tot 14 juli. Dat laat cabinevakbond VNC weten, die zich als belanghebbende in de zaak heeft gemengd. De uitspraak stond gepland voor 16 juni.
De Stichting Cabinebelangen vertegenwoordigt bijna honderd voormalige Martinair-crewleden, die hun oude rechten willen behouden. Toen Martinair haar passage-activiteiten staakte, ging het cabinepersoneel over naar KLM.

Nadat ze bij KLM in dienst waren, eisten ze bij de rechter dat ze onder andere hetzelfde salaris konden behouden, onder verwijzing naar de juridische term ‘overgang van onderneming.’ Dit houdt in dat werknemers bij een bedrijf dezelfde rechten behouden wanneer het bedrijf wordt overgenomen.

Volgens de VNC, die opkomt voor de belangen van de KLM-crew, eiste de Stichting behalve behoudt van salaris en anciënniteit, ook behoud van senioriteit en functie De VNC is hierop tegen omdat dit de rechten van de bestaande KLM-cabinemedewerkers zou schaden. De rechter wees de eis van de stichting in eerste instantie van de hand, waarna deze in beroep ging.

Donderdag 18 juni dient bij de Ondernemingskamer een zaak van de Ondernemingsraad van Martinair, ook tegen KLM. In dit geval gaat het om het gedwongen ontslag van Martinair-piloten als gevolg van het inkrimpen van de vrachtvloot. De OR vecht dit aan.

Bron: zakenreis.nl

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA