• home
  • Actueel
  • Uitslagen cao stemming Transavia: nieuwe cao formeel ingegaan

Uitslagen cao stemming Transavia: nieuwe cao formeel ingegaan

20 jul. 2022
In onze communicatie van gister konden wij melden dat het cao principeakkoord tussen Transavia en de cabinebonden met een krappe meerderheid van stemmen is aangenomen door de VNC leden. Inmiddels is duidelijk dat bij de collega’s van FNV cabine de balans de andere kant op is gevallen: bij hen stemde een kleine meerderheid tegen.
 
Financiële afspraken zo snel mogelijk implementeren
Gezien het feit dat een meerderheid van de VNC-leden voor heeft gestemd is er formeel sprake van een nieuwe cao, met ingang van 1 april 2022. Transavia heeft aangegeven in de komende periode met alle drie de betrokken partijen in gesprek te willen gaan om de krappe uitkomst en de overtuigingen die daaraan ten grondslag liggen te bespreken. Het bedrijf zegt de signalen van verdeeldheid serieus te nemen, maar realiseert zich ook dat de behoefte aan financiële verbeteringen voor cabinepersoneel groot is. Transavia wil de afspraken over loon uit deze nieuwe cao dan ook zo snel als mogelijk implementeren.

De VNC ziet die noodzaak ook en staat achter de implementatie van deze afspraken. De onvrede spitst zich bij onze leden vooral toe op het gevoel dat Transavia te weinig informeert en teveel vraagt van de flexibiliteit van haar cabinepersoneel, met name met betrekking tot de werkdruk. In het aangekondigde overleg zullen deze onderwerpen dan ook wederom onze volle aandacht hebben.

Lauren Klaassen en Antonie Kloots  
Sectiebestuur Transavia

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA