• home
  • Actueel
  • Uitslag stemming: KLC leden niet akkoord met voorstel Cabin Supervisor salariëring

Uitslag stemming: KLC leden niet akkoord met voorstel Cabin Supervisor salariëring

10 aug. 2022
Eind juli informeerden we jullie over het principeakkoord omtrent de salariëring en compensatie voor de functie Cabin Supervisor. Omdat dit een cao-wijziging betreft, mochten alle KLC’ers van de VNC hierover hun stem uitbrengen. Vandaag om 12:00 uur is de stemming gesloten, niet lang daarna ontvingen wij de uitslag van Inkesta: de KLC leden van de VNC hebben het principeakkoord met een ruime meerderheid weggestemd
 
De exacte uitslag luidt als volgt:
67% van onze leden heeft gebruik gemaakt van zijn of haar stemrecht:
87% hiervan stemde tegen,
9% stemde voor,
4% stemde blanco.

Gevolgen voor principeakkoord
Met deze stemmingsuitslag is dit principeakkoord verworpen en zal het niet worden geïmplementeerd. De VNC heeft KLC hiervan inmiddels ook op de hoogte gesteld.
Wij zullen nu eerst in beraad gaan over de vervolgstappen, waarbij de onderbouwing die onze leden bij hun tegenstem gaven van groot belang zal zijn. Daarnaast hebben we de afgelopen periode veel waardevolle feedback en input van jullie ontvangen. Deze informatie zullen we absoluut meenemen bij het bepalen van onze koers.

Betrokkenheid leden
Ongetwijfeld leven er bij jullie veel vragen over deze stemmingsuitslag en welke gevolgen dit heeft voor het KLC cabinepersoneel. We willen jullie zoals altijd zo goed mogelijk informeren maar vragen daarbij wel enig geduld: zoals altijd zal zorgvuldigheid boven snelheid gaan. We zullen jullie zo veel mogelijk betrekken bij het vervolgproces en hierover ook tijdig informatie verstrekken.

Mocht er in de tussentijd al vragen leven over dit onderwerp, zijn we bereikbaar via mail op sectiebestuur.klc@vnconline.nl of telefonisch op 020-5020480.

Cas Voskuyl, Luc van der Eijk & Jeffrey Ouwehand
KLC Sectiebestuur


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA