• home
  • Actueel
  • Uitnodiging transavia ledenvergadering principeakkoord oproepkrachten

Uitnodiging transavia ledenvergadering principeakkoord oproepkrachten

15 apr. 2016

Vorige week hebben we jullie laten weten dat de VNC een cao principeakkoord heeft bereikt met transavia voor de oproepkrachten. Hierbij ontvangen jullie de definitieve tekst van het protocol. Dit principeakkoord zullen we ter stemming brengen in de drie ledenvergaderingen die de VNC organiseert. Ook zullen we het gelopen proces en de tekst toelichten. De ledenvergadering zal gehouden worden op woensdag 1 juni van 13:00 tot 15:00 uur op het VNC kantoor. Onze onderhandelaar Victor Kloos zal daarbij ook aanwezig zijn. Voor degenen die dan niet in de gelegenheid zijn om te komen, houden we ‘inloop’ ledenvergaderingen op: maandag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur en op dinsdag 24 mei van 14.00 tot 17.00 uur eveneens op ons kantoor op Schiphol-Oost.
 
Wettelijke verplichting
De Wet Werk en Zekerheid schrijft voor dat werkgevers na 1 juli 2016 de oproepkrachten na drie opdrachten een vast contract moeten aanbieden. Dit betekent dat de huidige constructie omtrent de oproepkrachten na 1 juli 2016 niet meer mogelijk is. Met een aantal oproepkrachten heeft de VNC de afgelopen maanden om de tafel gezeten en gezamenlijk naar een goede oplossing gezocht. Hierbij was een verbetering en tevens bescherming van de positie van oproepkrachten onze insteek en doel.
 
Betere bescherming en beloning
De VNC heeft daarom ingezet op een nuluren contract voor onbepaalde tijd. Tegelijkertijd willen we ook het reguliere cabinekorps beschermen door een maximum aan het aantal oproepkrachten te stellen. De keuze om oproepkracht te worden moet te allen tijde op vrijwillige basis zijn, omdat niet iedereen dit namelijk wil. Een flexibele schil van een aantal oproepkrachten is noodzakelijk, maar de VNC wil niet dat het bedrijf op een gegeven moment alleen maar uit oproepkrachten bestaat. Het overleg met transavia is constructief verlopen. Naast afspraken over een betere bescherming en beloning van de oproepkrachten, heeft de VNC ook afspraken gemaakt over de promotiemogelijkheden.
 
Wij willen jullie graag op bovengenoemde data verwelkomen. Je kan je aanmelden via secretariaat@vnconline.nl
 
Sectiebestuur transavia
 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA