• home
  • Actueel
  • Uitnodiging ledenvergaderingen principe-akkoord transavia

Uitnodiging ledenvergaderingen principe-akkoord transavia

24 dec. 2015

Vorige week vrijdag hebben de VNC en UNC een cao principe-akkoord afgesloten met transavia. Het is een lang en moeilijk traject geweest en de sociale partners zijn dan ook blij dat er na ruim twee jaar van onderhandelen eindelijk een akkoord is bereikt over de arbeidsvoorwaarden van het cabinepersoneel.
Kostenbesparingen
In het najaar van 2014 heeft transavia haar nieuwe strategisch plan gepresenteerd. Kostenbesparingen zouden noodzakelijk zijn om de concurrentie te kunnen blijven aangaan. De sociale partners zijn echter van mening dat het cabinepersoneel de afgelopen jaren al fors heeft bijgedragen aan kostenbesparingen en productiviteit. Ook zijn we in een werkgroep nog steeds de mogelijkheden van de optimizer en het biedsysteem aan het uitwerken. Ondanks dat dit een positieve invloed kan hebben op de zwaarte van de roosters en de mogelijkheid bied om meer grip op je rooster te krijgen, zien de VNC en UNC ook dat het tegelijkertijd een efficiëntere indeling van het cabinepersoneel mogelijk maakt. Het cao principe-akkoord dat we jou hierbij toesturen levert transavia de kostenbesparingen op, maar houdt tegelijkertijd rekening met de zwaarte van ons beroep.

Ledenvergaderingen
De VNC organiseert vier ledenvergaderingen waarin dit principe-akkoord zal worden toegelicht en waar er ook gestemd kan worden. Er zullen twee ledenvergaderingen zijn in Amsterdam op het VNC kantoor, en twee op locatie; één vergadering op Eindhoven Airport en één op Rotterdam Airport. Op deze manier hopen we dat onze collega's in de regio ook aanwezig zullen zijn en hun stem zullen uitbrengen.

17 en 19 februari 2016
VNC kantoor te Schiphol-Oost 14:00-16:30 uur

18 februari 2016
Eindhoven Airport 11:00-13:30 uur
Rotterdam Airport 15:30-18:00 uur

De definitieve locaties op Eindhoven en Rotterdam zullen we te zijner tijd kenbaar maken.

Kom en stem!
Een cao is geen vanzelfsprekendheid en het gaat hier om jouw arbeidsvoorwaarden! We zien jou daarom graag verschijnen op één van deze data zodat ook jij invloed kan uitoefenen op jouw cao. Mensen die nog lid zijn van de UNC zijn ook van harte uitgenodigd. Als ze willen stemmen kunnen ze lid worden en hun stem uitbrengen.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA