Uitgifte daggeld en artikel Zakenreis

15 jun. 2016

We willen jullie graag even informeren hoe deze twee onderwerpen ervoor staan. We merken –en dat snappen we heel goed- dat er hierover veel commotie is ontstaan bij jullie. Ook bij onze servicedesk staat de telefoon roodgloeiend. Uitgifte daggeld
Tijdens het laatste cabineoverleg heeft KLM aangegeven dat zij de uitgifte van daggeld wil veranderen. KLM is voornemens om haar cabinepersoneel zonder cash de route op te sturen. Een debitkaart vindt KLM te complex en te duur. Wij moeten het daggeld gaan voorschieten en krijgen dit achteraf bijgestort bij ons salaris.
 
VNC heeft gisteren KLM -mede namens de collega's van FNV Cabine- laten weten geen heil te zien in het door KLM voorgestelde plan. Wij hopen dat KLM haar werkgeversverantwoordelijkheid oppakt en alle opties nogmaals bekijkt.
 
Artikel op Zakenreis
Gisteren is er een artikel op Zakenreis geplaatst waarin uitgebreid gesproken wordt over de test die gehouden is in de WBC en ideeën worden geuit over de cabinebemanningsamenstelling. Of deze info van KLM komt, is ons niet bekend. VNC praat momenteel niet over de cao omdat er, zoals jullie weten, al heel lang een issue ligt over het onderwerp pensioen. Om deze reden gaan wij niet op de inhoud van het artikel in. Eerst pensioen, daarna kunnen wij starten met de cao-onderhandelingen. Welke onderwerpen KLM daar in wil brengen, zien we dan wel.
 
KLM Sectiebestuur
 

Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480.
 
 

 
 

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA