• home
  • Actueel
  • Uitgestelde KLM WDR 2019 wordt in mei uitgekeerd

Uitgestelde KLM WDR 2019 wordt in mei uitgekeerd

29 mrt. 2021
In onze onderhandelingen met KLM over de arbeidsvoorwaardelijke bijdrage hebben we afspraken gemaakt om de inkomens tot 1,5 maal modaal zoveel mogelijk te ontzien. Een daarvan betreft de uitbetaling van de winstdelingsregeling (WDR) 2019. Deze opgeschorte uitkering wordt aanstaande mei door KLM uitbetaald aan werknemers die tot anderhalf keer modaal verdienen.

KLM heeft gepland om voorafgaand (in april) iedereen helder te informeren over hoeveel de persoonlijke individuele bijdrage bedraagt.

In het protocol ‘arbeidsvoorwaardelijke bijdrage’ is oorspronkelijk afgesproken dat de eerste helft van de WDR 2019 zo snel als maakbaar en de tweede helft in oktober 2021 wordt uitbetaald aan de werknemers met een toetsingsinkomen over 2019 tot 1,5 keer modaal. Recent stelde KLM voor om de WDR 2019 niet in twee termijnen maar in één keer in het geheel uit te betalen in mei 2021. We hebben hiermee ingestemd en zullen toezien op de uitbetaling van de volledige WDR bij het salaris van mei aanstaande.
 
KLM Sectiebestuur

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA