• home
  • Actueel
  • Uitbetaling transavia salaris januari op de maandag

Uitbetaling transavia salaris januari op de maandag

28 jan. 2020
Normaal wordt het salaris van transavia betaald rond de 25ste of de 26ste van de maand - en als dit in het weekend valt op de vrijdag ervoor. Vanaf 2020 wordt in het laatste geval niet meer op vrijdag maar op in de meeste gevallen op maandag uitbetaald.

Reden is volgens het bedrijf dat bij fouten en/of problemen rondom de uitbetaling deze niet in het weekend kunnen worden gecorrigeerd/opgelost. Op de maandag zijn er wel collega’s van de administratie die dat kunnen doen.

Communicatiemisser transavia
Omdat de werkgever online weliswaar de betaaldata had aangepast maar daarover niet specifiek had gecommuniceerd, wist het korps nergens van waardoor er discussie ontstond. Vooral omdat het decembersalaris door de feestdagen er al vroeg was. Wij hebben tijdens het regulier overleg afgelopen maandag (27 januari) over de ontstane onwenselijke situatie gesproken. Het bedrijf erkent dat communicatie vooraf beter was geweest en ziet dit als een leermoment.

Uitbetaling april en juli misschien eerder
Omdat de uitbetaaldatum van april ook in het weekend valt, en Koningsdag op maandag,  gaat transavia kijken of deze naar voren kan worden gehaald. Wij vragen dezelfde mogelijkheden voor de betaling in juli.
De betalingen gaan via een extern bedrijf; ADP. transavia hanteert in principe de datum van de 26ste van de maand voor de uitbetaling onder meer vanwege het aanleveren van bijvoorbeeld de barbox. Dit zijn zogeheten one time payments waarvan de betaling voor ieder individu anders is. Voor de aanlevering van deze specificaties bij ADP wordt een vast moment aangehouden wat het lastiger maakt om betalingen naar voren te halen.

De VNC wordt gevraagd of dit later in de maand betalen mag, ja dat mag zie de cao-tekst:
Het salaris wordt tegen het einde van elke kalendermaand betaald onder aftrek van de verschuldigde fiscale en sociale heffingen en eventuele pensioenbijdragen, door medewerker aan werkgever verschuldigde bedragen, voor zover door werkgever aangetoond, alsmede - t.b.v. de werknemersorganisatie(s) - contributie en/of premies van collectieve verzekeringen, voor zover de medewerker werkgever daartoe gemachtigd heeft.  

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl.

Angela Visser en Antonie Kloots
Sectiebestuur transavia

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA