Tweede ronde transavia Cao-onderhandelingen

17 nov. 2016
De VNC heeft op woensdag - de dag dat transavia haar 50e verjaardag vierde – verder onderhandeld over de Cao. Op 25 november staat de volgende onderhandeling gepland.
Vooralsnog stelt transavia zich op het standpunt dat een structurele loonsverhoging alleen mogelijk is als er elders besparingen zijn te behalen. Dit hoeven overigens geen arbeidsvoorwaarden te zijn. De VNC wil een concreet bod hebben om verder te kunnen onderhandelen.  We verwachten nu dat op 25 november te krijgen. 

Klein voorstel lijkt gerealiseerd 

De VNC had ook een voorstel gedaan om de CA in de gelegenheid te stellen zich goed voor te bereiden op het assessment om purser te kunnen worden. HV heeft aangegeven dat dit kan via het programma ‘me development’. De VNC vindt dit een stap in de goede richting, maar vraagt jullie wel om feedback zodat we weten of het voldoende werkt. 

VNC uit zorg over München 

‘De investeringen in München vallen ronduit tegen’, dat is wel de boodschap die we van

de directie hebben gekregen en wat ook is verteld in de medewerkersbijeenkomst. De verwachting was dat het eerste jaar break even zou worden gedraaid en het jaar daarop al in de plus. Inmiddels blijkt München een duidelijke min op te leveren en wordt de plus pas in 2019 verwacht.

De resultaten van München drukken op het transavia NL resultaat en daarmee kan München nog wel eens zorgen voor het verschil of HV winst maakt of verlies dit jaar…

 

Sectiebestuur transavia 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA