• home
  • Actueel
  • Tweede KLM VVR openstelling verlengd tot na het weekend

Tweede KLM VVR openstelling verlengd tot na het weekend

3 nov. 2020
De openstelling op 19 oktober van de tweede VVR 2020 (Vrijwillige Vertrek Regeling) is door KLM met een kleine verlenging tot over het weekend getild. Je kunt je nu dus hiervoor aanmelden tot en met maandag 9 november 17.00 uur.

Doel van de VVR is om samen met andere maatregelen op vrijwillige basis - zoals detachering - in deze onzekere tijd boventalligheid en daarmee eventueel gedwongen ontslag zoveel als mogelijk te voorkomen.

Vergoeding
De VVR staat open voor al het cabinepersoneel en de inhoud van deze regeling is gelijk aan de eerste VVR van 2020: het biedt een financiële vergoeding afhankelijk van de lengte van je dienstverband:

• Eerste 10 dienstjaren: 0,25 bruto maandsalaris per dienstjaar
• Vanaf het 11e dienstjaar: 1 bruto maandsalaris per dienstjaar
• Maximale vergoeding: totaal 18 bruto maandsalarissen

Waarom een tweede VVR
De VNC ondersteunt de tweede openstelling onder meer omdat onze leden aangaven er bij de eerste openstelling nog over te twijfelen. Niet alleen zijn er collega’s die moe(s)ten wennen aan het idee om eventueel deze grote stap te zetten, ze wilden ook de prognose voor de luchtvaart en specifiek voor KLM afwachten. De netwerkproductie van KLM is helaas naar beneden bijgesteld en de vooruitzichten zijn uiterst onzeker. Daarbij is het aan boord en op de route met alle coronamaatregelen ook niet meer wat het was. Tot slot staan we aan de vooravond van de reductie op arbeidsvoorwaarden. Alle bovenstaande aspecten kunnen voor cabinecollega’s reden zijn om alsnog vrijwillig te willen vertrekken.   

Ga voor meer info naar de KLM newsapp en als je daarna nog vragen hebt dan kun je die aan KLM mailen: VVR2020@klm.com. Loop je alsnog tegen onduidelijkheid aan, neem dan contact op met de VNC servicedesk, we helpen je graag.

KLM sectiebestuur

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA