• home
  • Actueel
  • Tweede Kamer verkiezingen 2021: hoe hangt de politieke vlag er straks bij?

Tweede Kamer verkiezingen 2021: hoe hangt de politieke vlag er straks bij?

15 mrt. 2021
De VNC maakt zich ook in politiek Den Haag voortdurend sterk voor belangrijke zaken betreffende de luchtvaart in het algemeen en cabinepersoneel in het bijzonder. De verkiezingen voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal zijn vandaag van start gegaan en woensdag 17 maart mag jij jouw stem uitbrengen. Met maar liefst 37 verschillende partijen op de kieslijst en de luchtvaart als politiek ‘hot topic’ zal het wellicht niet meevallen een keuze te maken.

Over de toekomst van de Nederlandse luchtvaart lopen de politieke standpunten nogal uiteen. Kwam het bij een eerdere kabinetsvorming nog tot een akkoord over uitbreiding van Schiphol en opening van Lelystad Airport, inmiddels heeft de corona-crisis een zware wissel getrokken op de stand van zaken in de luchtvaart en speelt ook klimaatverandering een steeds grotere rol. Dat Nederlandse luchtvaartmaatschappijen - met hun focus en betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid - op dat gebied een belangrijke rol kunnen spelen op het mondiale luchtvaarttoneel lijkt vooralsnog nauwelijks door te dringen bij veel partijen. Maar hoe de politieke vlag er uiteindelijk gaat bijhangen is afhankelijk van wat er straks uit de stembus gaat komen en welke partijen een regeringscoalitie zullen gaan vormen.

Er hangen verkiezingen in de lucht
Het kiezen en stemmen laten wij als politiek ongebonden vereniging uiteraard helemaal bij jullie. De keuze voor een politieke partij is zeer persoonlijk en zal ongetwijfeld afhangen van meer zaken dan uitsluitend de standpunten met betrekking tot de luchtvaart. Jouw keuze, dus jouw stem is direct en indirect medebepalend voor jouw toekomst en die van vele andere significante zaken en één daarvan is de luchtvaart.
Vraagstukken die met betrekking tot ons vakgebied spelen in de politieke discussies zijn bijvoorbeeld: de overheidssteun en leningen aan de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen; de (snel)testen voor crew en passagiers; het speelveld qua regels met buitenlandse luchtvaartmaatschappijen- lees concurrenten; milieu-eisen en duurzaamheid; groei van Schiphol, Lelystad en Rotterdam Airport en de rol daarvan voor de  economie; vliegtaks; vliegbewegingen en investeringen in duurzame brandstof.

Dit is slechts een kleine opsomming en met 37 verschillende partijen zijn er zomaar dito verschillende standpunten denkbaar. Het is dan ook aan te raden om je goed te verdiepen in de partij programma’s en de doorberekeningen van het onafhankelijk adviesorgaan Centraal Planbureau (CPB).

Wat je ook kiest, jouw stem telt voor jouw toekomst! Wij wensen iedereen veel succes bij het maken van een keuze.

VNC bestuur


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Word nu ook lid/Become a member

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA