Tweede cao-overleg met Transavia

15 feb. 2023
Tijdens het tweede cao-overleg met Transavia hebben we gezamenlijk de vele thema’s uit onze cao-voorstellenbrief uitgediept. We hebben - niet voor de eerste keer - duidelijk gemaakt aan Transavia dat haar cabinepersoneel forse koopkrachtproblemen ervaart. We hebben dan ook gesteld dat het noodzakelijk is om in het vervolg-overleg meer aandacht te besteden aan het onderwerp loon.

Daarnaast heeft de VNC eveneens opnieuw aandacht gevraagd voor de blijvende zorgen op roostergebied voor het komend seizoen, die zijn namelijk onverminderd. Begin maart komen ook andere belangrijke onderwerpen aan bod. Denk aan de Werk- en Rusttijden Regeling en de komst van de Airbus met de introductie van een extra salarisschaal. Transavia gaf over bepaalde onderwerpen nu al aan waar voor hen beperkingen liggen, maar wij zullen ons blijven inzetten voor jullie belangen en vertegenwoordigen jullie kant van het verhaal.

Tot slot heeft Transavia haar eigen voorstellenbrief toegelicht, zij streeft naar een cao met een looptijd van 1 jaar en wil binnen dat jaar meer arbeidsrust bereiken. We zullen hun brief met voorstellen uiteraard nauwkeurig verder analyseren en daarop terugkomen.

Vervolgoverleg
Er zijn nog 4 bijeenkomsten gepland en de eerstvolgende is op dinsdag 7 maart. De bedoeling is nog steeds om op 1 april 2023 het overleg afgerond te hebben met een principeakkoord waarover de leden kunnen gaan stemmen.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Wij houden jullie in de komende nieuwsbrieven verder op de hoogte.

Lauren Klaassen & Antonie Kloots
Transavia sectiebestuurders

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. De contributie kun je (grotendeels) terugkrijgen via de cafetariaregeling. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA