Tussentijds KLC-VNC cao nieuwsbericht

30 nov. 2017
Vanwege de hoog oplopende gemoederen op Facebook heeft de VNC besloten om een extra nieuwsbericht te publiceren omtrent de KLC cao onderhandelingen.

Sinds mei 2017 zit de VNC wederom met KLC om de tafel om tot een cao te komen. Enkele maanden daarvoor heeft de VNC een enquête verstuurd onder haar leden om te vragen wat zij belangrijk vonden bij het afsluiten van een nieuw cao. Uit de reacties kwamen een aantal punten naar voren: loonontwikkeling (loonsverhoging en winstdeling), duurzame inzetbaarheid en andere losse onderwerpen.

Deze punten hebben wij omgevormd tot een pakket en hiermee zijn wij de onderhandelingen ingegaan, wetende dat een winstdeling een uitermate belangrijk punt is voor de CA's. De afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest met onderhandelingen en inmiddels is een ver stadium in het cao proces bereikt. Het proces vergt echter een lange adem omdat wij een evenwichtig pakket willen afsluiten voor de CA en de zaken helaas nooit simpel zijn.

Wij willen jullie dan ook verzoeken om vragen naar ons te mailen en de nieuwsberichten goed door te lezen. Hierin vertellen wij namelijk wat wij voornemens zijn en wat de stand van zaken is. We kunnen na afloop van een cao overleg (als er nog geen akkoord is) geen inhoudelijke informatie geven, dit omdat het een precair proces is en wij daarmee onze positie in gevaar brengen.

Wij zijn ons zeer bewust van de wensen omtrent o.a. een winstuitkering maar vragen jullie nog even geduld te hebben en het cao proces af te wachten.

Mochten er tussentijds vragen zijn, mail ons via sectiebestuur.klc@vnconline.nl of bel ons via 020 - 5020480

Sectiebestuur KLC

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA