• home
  • Actueel
  • transavialeden nipt akkoord met bewilliging voor 200 %

transavialeden nipt akkoord met bewilliging voor 200 %

1 jun. 2016

Van het aantal transavialeden van de VNC is 56,6% er voor om naast de CAO bepaling over bewilliging ook tijdelijk te bewilligen tegen een 200% vergoeding. Daarom zal dit vanaf morgen tot 4 juli tot de mogelijkheden behoren.
De VNC liet transavia eerder weten hun voorstel slechts aan de leden te willen voorleggen als de vergoeding tijdelijk verdubbeld zou worden en zou gelden voor zowel part- als fulltimers.

Het bedrijf weer uit de brand helpen
Een aantal voorstanders geeft aan teleurgesteld te zijn in het bedrijf dat keer op keer weer met kunst- en vliegwerk probeert om de productie rond te krijgen. Zij gaan wel akkoord maar alleen, zoals iemand het duidelijk omschreef, ' om het bedrijf weer uit de brand te helpen'.

43,4% van de stemmers was tegen, diverse tegenstanders geven aan dat het bedrijf haar zaakjes nou maar eens op orde moet hebben en dat er voortdurend een beroep wordt gedaan op de flexibiliteit van het cabinepersoneel. Voor hen is de maat nu vol.

Tijdens de volgende CAO onderhandelingen gaat de VNC verder in gesprek met jullie over het huidige CAO artikel bewilligen. We zijn ons er van bewust dat de achterban verschillend denkt over het onderwerp bewilliging. Door jullie input te vragen, hebben wij jullie de gelegenheid willen geven om direct invloed op het resultaat te geven.

Het sectiebestuur bedankt iedereen voor de inbreng en feedback.

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA