• home
  • Actueel
  • transavialeden breng je stem uit: het kan tot morgen 14.00 uur!

transavialeden breng je stem uit: het kan tot morgen 14.00 uur!

15 jun. 2020
Heb je nog geen gebruik gemaakt van jouw stem omtrent het NOW coronaprotocol 2.0? Het kan nog tot en met morgen (dinsdag 16 juni) 14.00 uur. Degenen die al gestemd hebben, bedanken we voor de moeite!
Sinds afgelopen vrijdagmiddag staat de stemming over het transavia coronaprotocol NOW 2.0 open. De donderdag daarvoor hebben we gepubliceerd waarover gestemd kan worden: https://vnconline.nl/actueel/transavia-invulling-protocol-coronacrisis-2e-now-periode

Stemmen
We hebben alle leden een stemlink gestuurd met als afzender VNC Online. Kan je deze niet vinden, check dan even je spambox. Heb je ook hierin niets ontvangen, meld dit dan via: sectiebestuur.transavia@vnconline.nl
Wij zorgen er dan voor dat je alsnog een stemlink krijgt.

Korte terugblik
Wederom gaat het NOW coronaprotocol over 3 onderwerpen:
** Flexibiliteit
** Vakantiedagen
** Route en reiskosten

** Flexibiliteit
Dit zijn dezelfde afspraken als in het vorige protocol met aangevuld de afspraak voor collega’s die een vlucht nodig hebben om legal te worden. Als de eerdere vlucht geannuleerd moet worden en er is geen vlucht beschikbaar binnen de -3/+3 afspraak, zal het bedrijf in gesprek gaan met de desbetreffende medewerker voor een eventueel alternatief.
Deze afspraken gelden nu tot en met 16 augustus. Het sectiebestuur vraagt toestemming om deze afspraken, indien nodig, nogmaals te verlengen tot en met uiterlijk 1 oktober 2020.

** Vakantiedagen
Medewerkers die in de periode 1 april - 1 oktober 2020 nog geen twee werkweken vakantie hebben opgenomen/ingedeeld, zullen hierover door het bedrijf worden benaderd. Bij medewerkers die in deze periode wél al twee werkweken hebben ingedeeld, verandert er niets. Er zal dus niet (meer) extra worden afgeschreven.

** Route- en Reiskosten
Voor collega’s die vóór de 15e van de maand legal zijn en dus inzetbaar voor vliegproductie zullen de route- en reiskosten worden betaald zoals de situatie was voor de start van de coronacrisis. Als je reiskosten ontvangt, vervalt de parkeerpasbijdrage van transavia en betaal je deze weer zelf.
Voor collega’s die tot onderstaande groepen behoren, gelden afwijkende afspraken.
1. Niet kunnen vliegen omdat zij niet legal zijn;
2. Mantelzorgers;
3. Risicogroepen aangemerkt door het RIVM.

Mocht je vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur transavia


Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA