• home
  • Actueel
  • transavia neemt helaas afscheid van cabinecollega’s in proeftijd en op ini’s

transavia neemt helaas afscheid van cabinecollega’s in proeftijd en op ini’s

24 apr. 2020
In deze moeilijke tijd vallen er moeilijke beslissingen en nu de freeze is verlengd tot 27 mei staan de transavia toestellen dan al zeker twee maanden aan de grond. Daarop heeft transavia helaas moeten besluiten om afscheid te nemen van de collega’s die nog in hun proeftijd zaten en van de mensen die in de ini zaten die ‘on hold’ was gezet. Wij vinden dat heel erg voor onze collega’s en hadden een andere intentie die echter niet maakbaar blijkt.

In het protocol was namelijk gezamenlijk afgesproken dat het de intentie was om medewerkers in dienst te houden. Deze afspraak is echter gemaakt toen er nog een redelijk “normale” zomerproductie gedraaid zou worden.

Ongebruikelijke beslissing
Destijds werd besloten om de HID-collega’s terug te halen en de collega’s met proeftijd in dienst te houden. Zoals gezegd, inmiddels is er een ander (doem)scenario van kracht en dat betekent minder vliegtuigen en is het inzicht ontstaan dat er minder mensen nodig zijn. transavia heeft tot ieders verdriet dus een hele moeilijke en ongebruikelijke beslissing moeten die in het lange bestaan van transavia niet eerder is voorgekomen.

Bij het beëindigen van een contract in proeftijd is er formeel geen sprake van ontslag en dit zou daarom juridisch kunnen in deze situatie, in combinatie met de NOW-regeling.

Inmiddels zijn de bewuste collega’s hierover geïnformeerd en vanzelfsprekend kunnen zij contact met ons opnemen voor het beantwoorden van hun vragen of een luisterend oor. Als sectiebestuur zullen we binnenkort ook contact opnemen met deze groep collega’s die lid zijn geworden van de VNC.

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur transavia

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA