• home
  • Actueel
  • transavia kondigt bedrijfsbrede Vrijwillige Vertrekregeling aan

transavia kondigt bedrijfsbrede Vrijwillige Vertrekregeling aan

25 jun. 2020
In een videoboodschap heeft transavia directeur Marcel de Nooijer vandaag (25 juni) een bedrijfsbrede VVR (Vrijwillige Vertrekregeling) aangekondigd die voor bijna al het personeel van het bedrijf mogelijk gemaakt zal worden.

Tijdens het eerste verkennende gesprek over een sociaal plan voor cabine heeft transavia wel benoemd dat er met de kennis van nu, momenteel geen overcapaciteit voor cabine zal ontstaan. Uiteraard wordt er door het bedrijf ook al naar de komende periode gekeken maar het is nog steeds onduidelijk wat de consument zal gaan doen. De factoren van buitenaf vormen een onzekerheid waardoor er nog geen goed beeld valt te schetsen voor het bredere geheel.

Niet meegenomen in het proces
De keuze van transavia om toch reeds een VVR aan te bieden, kwam voor alle bonden dan ook als een complete verrassing. De bonden hebben geen inbreng kunnen geven over de aangeboden regeling. Graag hadden wij dat wel gezien, dan hadden er eventueel nog aanvullende afspraken gemaakt kunnen worden. Volgens de cao-afspraken moeten de bonden in deze situatie aan de voorkant worden meegenomen in het proces en niet alleen de functie van informeren toebedeeld krijgen. Dit hebben wij ook gezamenlijk met het merendeel van alle bonden aangegeven bij het bedrijf.

Inhoud VVR
transavia wil de VVR openstellen van 1 juli 2020 t/m 31 juli 2020 voor medewerkers met een vast contact. In augustus worden de aanvragen vervolgens bekeken en beoordeeld of een ingediende aanvraag wordt gehonoreerd of niet.
De VVR vergoeding wordt gebaseerd op het aantal dienstjaren en bedraagt 0,25 bruto maandsalaris per dienstjaar voor de eerste tien dienstjaren en 1 bruto maandsalaris vanaf het elfde dienstjaar met een maximum van in totaal 18 bruto maandsalarissen. (voor de volledige inhoudelijke regeling zie het bericht van transavia)

transavia stelt wel een aantal voorwaarden waar de cabinemedewerker aan moet voldoen op het moment dat de aanvraag wordt gedaan. Onder andere:
** De medewerker is op het moment van de aanvraag volledig arbeidsgeschikt;
** transavia was niet voornemens om de arbeidsovereenkomst met de medewerker om anderen redenen (o.a. functioneren) te beëindigen;  
** De arbeidsovereenkomst is niet reeds opgezegd door de medewerker (voor de overige voorwaarden zie het bericht van transavia).

VNC Livestream voor vragen en antwoorden
transavia zal met een Q&A komen om veel gestelde vragen met een antwoord inzichtelijk te maken. Wij organiseren aanstaande dinsdag (30 juni) vanaf 11.00 tot 12.30 uur een livestream voor het stellen van vragen op de besloten facebookpagina VNC HV cabin crew. Mocht je eerder al vragen en/of opmerkingen hebben, stuur deze dan naar ons per mail: sectiebestuur.transavia@vnconline.nl. We doen er alles aan om iedereen op korte termijn van een reactie te voorzien.

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur transavia

Word nu ook lid/Become a member

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA