transavia en VNC volop in cao overleg

21 aug. 2015

De VNC heeft afgelopen woensdag en donderdag het cao overleg met transavia hervat. Bij deze een korte update want omdat we nog volop bezig zijn is het lastig om in detail te treden over de vorderingen. De inzet van transavia is kostenbesparing; dit zou bijvoorbeeld door een
De VNC heeft afgelopen woensdag en donderdag het cao overleg met transavia hervat. Bij deze een korte update want omdat we nog volop bezig zijn is het lastig om in detail te treden over de vorderingen. 

De inzet van transavia is kostenbesparing; dit zou bijvoorbeeld door een aanpassing van het loongebouw kunnen, aanpassing van de reiskostenvergoeding, reductie van het aantal vakantiedagen, of het afschaffen van bepaalde arbeidsvoorwaarden. Tevens heeft het bedrijf de wens om onderzoek te doen naar een alternatieve Werk en Rusttijden Regeling (WRR).

Al ruim twee jaar zijn we nu bezig met het cao proces. Ondanks dat we op diverse onderwerpen nog steeds van mening verschillen, zijn er op een aantal onderwerpen ook raakvlakken waar we elkaar naderen. De VNC vindt een duidelijk toekomstperspectief met promotiekansen waarbij iedereen in een fulltime dienstverband zijn of haar pensioen moet kunnen halen, erg belangrijk. De onderhandelingen verlopen constructief maar de onderwerpen waarover beslissingen genomen moeten worden zijn lastig en vragen om een zorgvuldige aanpak. Die zorgvuldigheid is uitermate belangrijke want het gaat over onze toekomst, we zullen ons de komende tijd verder verdiepen in de cao zaken. Het volgende cao overleg staat gepland op 31 augustus.

Heb je vragen of input, benader ons want de VNC dat zijn wij allemaal!

Sectiebestuur transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA