transavia.com Cao-overleg geannuleerd

9 jan. 2015

Gisteren zou er Cao-overleg zijn met transavia.com, vanwege ziekte bij de UNC werd dit echter geannuleerd. De VNC heeft daarop gevraagd om de ingeplande tijd goed te gebruiken voor informeel overleg met het bedrijf. De VNC heeft hierin nogmaals aangegeven het spijtig te vinden dat het
Gisteren zou er Cao-overleg zijn met transavia.com, vanwege ziekte bij de UNC werd dit echter geannuleerd. De VNC heeft daarop gevraagd om de ingeplande tijd goed te gebruiken voor informeel overleg met het bedrijf.

De VNC heeft hierin nogmaals aangegeven het spijtig te vinden dat het bedrijf een pensioenakkoord met de UNC heeft gesloten en daarmee de mening van de VNC-leden naast zich neer heeft gelegd. De VNC is namelijk tegen dit pensioenakkoord onder andere omdat we voor behoud van de afbouwregeling en de daarbij behorende pensioenrichtleeftijd van 65 jaar zijn. De VNC gaat dan ook niet akkoord met dit pensioen principeakkoord en wil dit in de Cao onderhandelingen repareren.

Tevens heeft de VNC haar zorgen geuit over het ontbreken van een levensfase (ouderen-)beleid binnen transavia.com. Er wordt daar al jaren over gepraat echter zonder concreet resultaat. De VNC vindt dat dit anders kan en moet: iedereen dus ook met een 100% tewerkstelling moet zijn of haar pensioen in goede werkomstandigheden kunnen halen. Tijdens onze ledenvergadering is hier veel over gediscussieerd, dus dat onderwerp speelt een belangrijke rol. Met het bedrijf is er afgesproken om hier dit jaar dan toch concreet mee aan de slag te gaan.


Vervolg CAO overleg
Er zullen nieuwe data worden gepland voor een Cao-overleg. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia.com@vnconline.nl

Sectiebestuur transavia.com

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA