Transavia collega’s mee boven de sterkte

8 jun. 2021
In de komende periode zullen we bij Transavia regelmatig met een ‘on top off’ collega vliegen. Een voorbeeld hiervan zijn de KLM gedetacheerde collega’s die na de training een FAM2 vlucht dienen uit te voeren. Naast de FAM2 vlucht volgen ook nog twee tutorvluchten aan de hand van een invlieger.
Sinds afgelopen week is ook de eerste groep van KLM-collega’s klaar met de training op Schiphol Oost en vliegen zij mee bij ons aan boord als Transavia collega.

Stagiaires en HID-ers
Eveneens is er een groep HID-ers (Herindiensttreders) die binnenkort weer terugkomt. Zij hebben minimaal een half jaar niet gevlogen en ook zij dienen een On top off-vlucht uit te voeren om daarna mee te kunnen vliegen in de sterkte.

Bewaken werkgelegenheid
De VNC heeft met Transavia afspraken gemaakt over de inzet van stagiaires en onder welke voorwaarden zij aan boord staan. In het kader van het bewaken van de werkgelegenheid en om er voor te zorgen dat een ieder zijn/haar kennis paraat heeft, was het voor de VNC een no-go om stagiaires in de sterkte mee te laten vliegen zolang de productie (nog) niet op het juiste niveau was. Daarbij zou het vaste korps thuiszitten terwijl andere mensen de vluchten uitvoeren.
Inmiddels trekt de productie goed aan en komt deze afspraak per 21 juni te vervallen. We zien dan op alle stations dat de roosters weer voller zijn en de vliegtuigen de lucht in gaan.

Wij heten iedereen weer welkom en wensen jullie fijne en veilige vluchten toe!

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur Transavia

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA