transavia Barbox perikelen

9 mrt. 2018
Uit reacties van leden blijken er wat onduidelijkheden over de berekening van de Barbox. Na diverse meldingen en discussies op Yammer hebben we hierover vragen uitgezet bij transavia. Zij hebben inmiddels laten weten al onze vragen in behandeling te nemen en tijdens het Regulier Overleg van 26 maart een reactie te zullen geven.

Voorheen was het systeem zo dat wat er qua geteld geld en ontvangen creditcardbetalingen bij transavia binnenkwam direct leidde tot een bedrag dat aan barboxbetaling voor het cabinepersoneel werd uitgekeerd. Nu blijkt de barboxbetaling gebaseerd te zijn op basis van de administratie van de tablets en het creditcard device. Helaas vertoont de huidige apparatuur sinds de introductie ervan regelmatig kuren en is het dus de vraag of dit tot de juiste uitbetaling leidt.

De VNC wacht het antwoord van transavia af tijdens het Regulier Overleg en zal waar nodig eventuele vervolgstappen overwegen.

WRR sessies
Inmiddels zijn er vier WRR-sessies geweest en staan er nog twee sessies in de planning. Deze twee vinden plaats op het VNC kantoor Stationsplein 406 te Schiphol-Oost op:
• woensdag 21 maart 13.00 – 15.00 uur
• vrijdag 23 maart 10.30 – 12.30 uur

Opgeven kan met een mail voorzien van je voorkeurs dag naar secretariaat@vnconline.nl. Mocht blijken dat er nog meer behoefte is aan WRR sessies, ook in de regio, laat het dan vooral aan ons weten zodat we er een vervolg aan kunnen geven.

Mail ons met vragen of opmerkingen, we antwoorden jullie graag:  sectiebestuur.transavia@vnconline.nl.

Sectiebestuur transavia

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA