• home
  • Actueel
  • transavia: Afspraak rondom flexibiliteit (deels) verlengd

transavia: Afspraak rondom flexibiliteit (deels) verlengd

14 aug. 2020
In het corona protocol en in het NOW 2.0 protocol stonden afspraken rondom flexibiliteit. Tijdens de laatste stemming heeft het transavia sectiebestuur van de VNC hun leden een mandaat gevraagd om de eventuele afspraken (deels) te verlengen. De stemming daarover had een positieve uitkomst.

De huidige afspraken lopen tot en met aanstaande zondag 16 augustus 2020. Transavia heeft aangegeven de huidige afspraak over de toepassing van -3/+3 bij vluchtwijzigingen in de roosters voort te willen zetten.
Als VNC hebben wij daar mee ingestemd, maar wel onder de voorwaarde van een einddatum en wel op 1 september 2020.

Waarom een einddatum
Ondanks dat de productie blijft schommelen en de reisadviezen soms wat grillig zijn, is de afspraak altijd geweest om dit in de opstart te laten gelden.

VNC vindt dan ook dat na 1 september de huidige afspraak uit de cao weer van toepassing moet zijn en dat houdt in dat er bij een wijziging van een vluchtopdracht de -2/+2 regel in werking treedt.

Overleg met transavia
Aankomende dinsdag 18 augustus hebben de cabinebonden een overleg gepland staan met de directie van transavia. Hier zal de huidige situatie van het bedrijf uiteengezet worden en dit is de opmaat naar vervolg-overleg over de herstructeringsplannen.

We zullen jullie de komende periode blijven informeren over de stand van zaken.

Angela Visser & Antonie Kloots
sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA