Toelichting op Cafetariaregeling

1 nov. 2013

Ben je KLM'er of KLC'er en lid bij de VNC dan haal je regelrecht je voordeel met de cafetariaregeling: dus vul het formulier op Myklm4u.com in voor aanstaande 15 november! (Dit gaat over het jaar 2013) Voordeel als VNC lid Alleen VNC leden kunnen kiezen voor maandelijkse uitruil met het
Ben je KLM'er of KLC'er en lid bij de VNC dan haal je regelrecht je voordeel met de cafetariaregeling: dus vul het formulier op Myklm4u.com in voor aanstaande 15 november! (Dit gaat over het jaar 2013)

Voordeel als VNC lid
Alleen VNC leden kunnen kiezen voor maandelijkse uitruil met het bruto maandsalaris omdat de ingehouden vakbondscontributie de feitelijk verschuldigde vakbondscontributie is. Het is niet nodig om - zoals bij andere cabinebonden - een nota te overleggen. Het enige wat je wel moet doen, is het aanmeldformulier invullen en versturen. Dit kan via: KLM4u.com>MyKLM>Ik&KLM>Ethiek&Regelingen>Cafetariaregelingen>Aanvragen.

De belastingdienst eist dat je ieder jaar opnieuw je persoonlijke keuze maakt en daarom moet je je voor elk nieuw kalenderjaar even opnieuw aanmelden. Door gebruik te maken van de KLM cafetariaregeling kun je belastingvoordeel halen uit zaken waarop je eerder belasting en premies hebt betaald. Het is de moeite waard (minimaal 33%) dus maak er gebruik voor 15 november.

Voor alle duidelijkheid:
voor het nieuwe jaar 2014 kan je je pas na 15 november aanmelden;
voor het jaar 2013 kan je je tot 15 november 2013 aanmelden.


Let op bij jubileumuitkeringen!
Ben je 25 of 40 jaar in dienst en ontvang je een jubileum uitkering dan kun je beter geen gebruik maken van de cafetariaregeling voordat de uitkering is uitbetaald! Na ontvangst van de uitkering kan men zich echter wel weer aanmelden voor de resterende reisvergoeding en vakbondscontributie. Dit is een heel fiscaal verhaal.  Meer informatie HR Infolijn, 020 6493030 of via e-mail hrinfolijn@klm.com.

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA