• home
  • Actueel
  • Toekomstbestendige pensioenregeling KLM en KLC cabinepersoneel

Toekomstbestendige pensioenregeling KLM en KLC cabinepersoneel

9 dec. 2016

Het lijkt bijna onwerkelijk maar het is de realiteit: KLM neemt (na bijna twee jaar!) haar verantwoordelijkheid als werkgever inzake de pensioenkwestie door deze te beslechten. De VNC is verheugd dat het nu eindelijk komt tot een Toekomstbestendige pensioenregeling voor cabinepersoneel van KLM en KLC. Momenteel zijn er zogeheten ‘technische sessies’ met KLM waarbij onder andere de VNC actuaris, die het hele voorstel heeft opgezet en nu weer doorrekent, en pensioendeskundigen en een accountant meekijken. De deal zal snel zwart op wit komen, dit is ook noodzakelijk om het toekomstig bestendig pensioen met terugwerkende kracht tot en met januari 2016 in te kunnen voeren. In jullie salarisstrook van december 2016 moet bijvoorbeeld fiscale ruimte worden gecreëerd en zo moeten er nog een aantal zaken geregeld zijn voor het eind van dit jaar. Zodra alles op papier staat, zullen we jullie verder informeren over de inhoud en wordt het ook ter stemming in de Ledenraad gebracht.
Rechtszaak OR om -1 CA maatregel
Uiteraard houdt het stoppen van de door KLM eenzijdig ingevoerde - 1 CA maatregel ook onze volle aandacht! Wij willen eveneens een einde aan deze beroerde maatregel en beseffen dat de actiebereidheid onder het cabinepersoneel nog altijd hoog is. Aanstaande donderdag (15 december) om 15.30 uur dient de openbare zaak van de KLM Ondernemingsraad tegen KLM betreffende de -1 maatregel in het gerechtsgebouw aan de IJdok 20 te Amsterdam. Wordt vervolgd. 
KLM sectiebestuur


Lees je onze berichten en ben je cabinecollega maar (nog) geen VNC lid? Doe echt mee met invloed op jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden, jouw toekomst en jouw pensioen! Hoe meer leden, hoe sterker we staan en dat is nodig, zeker in deze moeilijke tijden. Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Wil je lid worden? Mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA