• home
  • Actueel
  • Teken de petitie 'De fiscale scholingsaftrek moet blijven!'

Teken de petitie 'De fiscale scholingsaftrek moet blijven!'

23 jan. 2017

Wat is een beter investering dan investering in jezelf, daarbij denk de VNC aan het volgen van een opleiding of een cursus. Op dit moment zijn de kosten die je maakt voor het volgen van een opleiding of een cursus fiscaal-aftrekbaar, waardoor je via de belastingdienst tot 50 procent korting krijgt op de te volgen opleiding of cursus. De fiscale scholingsaftrek maakt deze uitgaven enigszins dragelijk en is daarnaast de enige methode om de Nederlandse staat te laten bijdragen aan de opleidingen en cursussen die wij als cabinepersoneel volgen.
Het kabinet heeft echter het voornemen om de fiscale aftrek voor scholingsuitgaven per 2018 af te schaffen. Cabine-personeel en overige werknemers worden dan niet meer beloond voor de private investering die ze doen in hun eigen opleiding en carrièremogelijkheden.
 
Dit mag niet doorgaan. Daarom zijn werknemers en werkgevers vertegenwoordigd in CNV, VNO-NCW en MKB Nederland, VCP, NVO, NRTO, NCOI, NTI, Scheidegger, De Unie, KLM, VNC en VNV naast een lobbycampagne een petitie gestart. Wij vragen je als VNC-lid om deze petitie te ondertekenen. De scholingsaftrek mag immers niet afgeschaft worden.

Teken de petitie: https://www.petities24.com/bezuinig_niet_op_scholing_van_werkenden

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA