• home
  • Actueel
  • Team ‘Anti skid’ staat klaar voor collega’s

Team ‘Anti skid’ staat klaar voor collega’s

14 jul. 2017
‘Anti skid’ betekent letterlijk: ‘voorkomen om door te glippen’. Het streven van de Anti Skid Groep (ASG) is dan ook het voorkomen dat collega’s met problematisch middelen gebruik doorglippen bij verslaving aan medicijnen, alcohol of drugs (MAD). Een doel staat voorop: terugkeer in eigen functie indien mogelijk!

Dit sluit volledig aan bij ons standpunt. De VNC vindt het belangrijk om als vertegenwoordiger van cabinepersoneel betrokken te zijn bij deze stichting die werkt voor en door collega’s.

Hulp en terugkeren in functie
Cabinepersoneel kan zich bij ASG melden met een verzoek voor hulp voor zichzelf of een collega. Dit alles in vertrouwen en in veiligheid. Het team dat voor je klaarstaat, bestaat uit cabinecollega’s en in verslaving gespecialiseerde artsen. Dit is één van de bijzondere en goede aspecten van Anti Skid. Deze collega’s werken op vrijwillige basis voor de stichting en zijn lid geworden van het team uit betrokkenheid. Zij worden getraind in de opvang en begeleiding van vliegend personeel met Problematisch Middelen Gebruik (PMG). Als vrijwilliger stimuleren zij het zoeken van professionele hulp en ondersteunen ze in het ASG proces.

Kijk voor meer informatie op https://www.antiskid.nl/.
De Stichting ASG is een onafhankelijke stichting die wordt ondersteund door de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC), het Onafhankelijk Vertrouwensteam Burgerluchtvaart (OVB), de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV),  luchtvaartmaatschappijen KLM, KLM Cityhopper, transavia en Martinair, en de rijksoverheid.

VNC bestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA