Stroef begin cao onderhandelingen easyJet

22 nov. 2019
Na eerder twee verkennende gesprekken te hebben gevoerd zijn afgelopen dinsdag (19 november) de officiële cao onderhandelingen van start gegaan tussen de VNC en easyJet.

Tot grote teleurstelling van het sectiebestuur zijn deze gesprekken op niets uitgelopen. In de eerdere gesprekken met een delegatie van easyJet had de VNC een voorstel gedaan, waarin o.a. een loonsverhoging en verbetering van werkomstandigheden en roosters aan bod kwam. De belofte van easyJet om met een tegenbod te komen werd tot onze grote teleurstelling en verbazing niet ingelost. De VNC zag daarop geen aanleiding meer om het gesprek voort te zetten en heeft het overleg beëindigd.

Livestream
Tijdens de livestream presentatie van gisteren toonden onze leden zich boos en teleurgesteld. De actiebereidheid was direct erg groot, ook al omdat het easyJet cabinepersoneel een groot deel van haar winst-bonus misloopt door de extreem hoge target die het bedrijf op winst gesteld had, die dan ook niet is behaald. De december-bonus is nu gesteld op 1,54% van het basissalaris, dat is maar liefst 60% lager dan de gewoonlijke bonus wanneer de targets behaald waren.

Voor acties is het nu echter nog te vroeg, een nieuwe afspraak voor verdere onderhandelingen is gemaakt en wel op 12 december aanstaande. EasyJet heeft aangegeven dan wél met een tegenvoorstel te komen.

Sectiebestuur easyJet


Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Geef jezelf ondersteuning met steun aan de VNC. Word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Het gaat om jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden en dus jouw toekomst. Hoe meer leden, hoe sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel.

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA