• home
  • Actueel
  • Steunpakket overheid heeft gevolgen voor werktijdverkorting KLM

Steunpakket overheid heeft gevolgen voor werktijdverkorting KLM

18 mrt. 2020
 In ons bericht van gisteren maakten we kort melding van de intentie van het kabinet om wellicht met een pakket maatregelen te komen voor bedrijven en zzp-ers, wat ook gevolgen zou kunnen hebben voor de werktijdverkorting bij KLM.

Nog geen half uur later werden we alweer ingehaald door de actualiteit en heeft het kabinet het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) ingesteld. Uit deze nieuwe maatregel blijkt dat de overheid inderdaad bereid is om een groter deel van het salaris via een tegemoetkoming aan te vullen .

Hoe dit er voor KLM-ers precies uit gaat zien is echter nog niet duidelijk
Vanmiddag hebben de vertegenwoordigers van de vakorganisaties, waaronder de VNC, opnieuw overleg met KLM over deze tijdelijke noodmaatregel van het kabinet. Ook wordt vanmiddag verder gesproken over het uitstellen van uitkering van de winstdelingsregeling en de actuele stand van zaken. De maatregelen van de overheid werpen een ander licht op het eerdere door KLM voorgenomen besluit van werktijdverkorting en wij verwachten dan ook dat deze zullen worden aangepast.

Over de uitkomst van het overleg zullen wij zo snel mogelijk berichten.

Sectiebestuur KLM

Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!
 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA