• home
  • Actueel
  • Stemming over Aanvullende tijdelijke maatregelen in KLM coronaprotocol uitgesteld

Stemming over Aanvullende tijdelijke maatregelen in KLM coronaprotocol uitgesteld

22 apr. 2020
Vanochtend zou onze KLM Ledenraad stemmen over het principeakkoord betreffende het protocol ‘Aanvullende tijdelijke maatregelen coronacrisis’. De motie hebben we uiteindelijk niet ter stemming voorgelegd omdat KLM na het eerder gezamenlijk opstellen van het protocol gistermiddag nog kwam met zaken die niet zijn afgesproken in het protocol.

Dit is voor ons geen zuiver proces want er kunnen na het overeenkomen van een protocol, en vlak voor de stemming daarover, geen andere zaken worden ingebracht die afwijken van het principeakkoord dat we gezamenlijk hadden, maar die KLM wel zo wil doorvoeren.

Ruis op de lijn
We hebben vanmorgen KLM gebeld en laten weten dat we het protocol vandaag alleen ter stemming kunnen voorleggen als de inhoud blijft zoals is afgesproken en gecommuniceerd. KLM deed hier geen toezegging op en dat was voor ons reden om de motie in deze Ledenraad terug te trekken. Juist in de moeilijke tijden waarin we kampen met de coronacrisis moeten we kunnen vertrouwen op gemaakte afspraken zonder later ruis op de lijn te krijgen. Wij zijn ontstemd over dit ‘konijn uit de hoge hoed’ en het is nu aan KLM om deze situatie op te lossen.

KLM Sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA