• home
  • Actueel
  • Stem voor toekomstbestendige pensioenregeling transavia

Stem voor toekomstbestendige pensioenregeling transavia

11 dec. 2017
Jouw pensioenregeling wordt momenteel uitgevoerd door Stichting Pensioenfonds transavia Grond- en Cabinepersoneel (SPTGC). Het pensioenfonds heeft de pensioenregeling verzekerd bij AEGON. Het voordeel is dat in afwijking van andere pensioenfondsen de in het verleden opgebouwde pensioenen nooit verlaagd kunnen worden. Deze garantie is echter erg duur. Ook is pensioenopbouw op dit moment erg kostbaar vanwege de lage rente. AEGON verleent door de lage rente geen winstdeling meer.

Dat betekent dat de opgebouwde pensioenen nooit meer verhoogd kunnen worden. Door inflatie worden de opgebouwde pensioenen dus steeds minder waard. Vanwege deze problematiek heeft de VNC in 2016 met transavia afgesproken een onderzoek te starten naar een toekomstbestendige pensioenregeling. De opdracht was om het beste pensioenresultaat voor het cabinepersoneel tegen de vaste premie van 17,75% van de pensioengrondslag te bereiken. Met behulp van onze pensioendeskundige is het sectiebestuur met transavia tot een principe-akkoord gekomen dat we positief aan de leden voor zullen leggen.

Principe-akkoord
Het principe-akkoord tussen de VNC en transavia behelst een zogenoemde individueel beschikbare-premieregeling bij BeFrank. Dit sluit het beste aan bij de doelstelling: het beste pensioenresultaat voor het cabinepersoneel bij een vaste premie van 17,75% van de pensioengrondslag. De nieuwe pensioenregeling geldt vanaf 1 januari 2018.

We realiseren ons terdege dat jullie in een individueel beschikbare-premieregeling het volledige beleggingsrisico gaan lopen. Maar alles overwegende lijkt een dergelijke pensioenregeling beter uit te pakken dan alle mogelijke alternatieven die de VNC met haar pensioenadviseur heeft onderzocht. Wij leggen jullie deze keuze dan ook met een positief advies voor.

Ledenvergaderingen en stemmen
Omdat het gaat om complexe materie zullen we komende week met een aantal berichten komen die meer informatie verschaffen over het gelopen onderzoek en de verschillende resultaten. We hopen hiermee duidelijkheid te geven over waarom we gekomen zijn tot een wellicht op het eerste oog minder voor de hand liggende pensioenregeling waarin het beleggingsrisico bij de deelnemer ligt.

We staan aan de vooravond van een belangrijke keuze over jouw toekomstige pensioenregeling. Het is dan ook van groot belang dat jij je stem uitbrengt. Dat kan na afloop van één van de drie ledenvergaderingen op:

✅18 december (15:00-17:00 uur)
✅20 december (10:00-12:00 uur)
✅21 december (15:00-17:00 uur)
op het VNC kantoor te Schiphol-Oost.

Onze pensioenadviseur zal daar een uitgebreide toelichting geven en er is ruimte voor het stellen van vragen. We hopen jou dan ook te mogen begroeten op één van onze vergaderingen.

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA