Stem mee over transavia cao-resultaat

20 okt. 2017
Vanaf aanstaande maandag (23 oktober) tot en met vrijdagmiddag kunnen alle VNC-leden van transavia (voor of tegen) stemmen inzake het cao-onderhandelingsresultaat. Of er nu met het resultaat wordt ingestemd of dat het wordt weggestemd, in beide gevallen heeft dit consequenties die we voor de helderheid nog eens op een rijtje zetten.

Zonder dat er arbeidsvoorwaarden voor moeten worden ingeleverd, krijgt het cabinepersoneel in dit voorstel een structurele loonsverhoging van 3 procent: 1,5 procent per 1 december 2017 en 1,5 procent per 1 april 2018.

Voor
Als een meerderheid vóór het cao-onderhandelingsresultaat zou stemmen, heeft het transavia cabinepersoneel een nieuwe cao waarin het salaris per 1 december 2017 al structureel met 1,5 procent verhoogd. Per 1 april 2018 volgt nogmaals een structurele loonsverhoging van 1,5 procent. Bovendien worden er geen arbeidsvoorwaarden ingeleverd. Verder zal de VNC het onderzoek naar een automatisch indelings- en verzoekensysteem hervatten met transavia. De leden besluiten uiteindelijk op welke manier een dergelijk systeem wordt ingevoerd en of het een verbetering is of niet.

Tegen
Als een meerderheid tegen het onderhandelingsresultaat stemt, zal de VNC transavia verzoeken akkoord te gaan met ons oorspronkelijke voorstel: 1,5 procent per 1 januari 2017 en 1,5 procent per 1 januari 2018. Aangezien het bedrijf al een eindbod heeft gedaan, is de kans groot dat beide partijen er niet meer uitkomen. Het sectiebestuur zal dan net zo lang acties (werkonderbrekingen) houden tot dit doel is bereikt. Deze acties zijn alleen succesvol als het cabinepersoneel massaal meedoet. Zolang transavia ons niet tegemoet komt, is er geen nieuwe cao.

Het stemproces
Maandagochtend vanaf zeven uur worden de eerste mails verstuurd met een link waarmee je jouw stem kunt uitbrengen. Deze worden door het bedrijf WebElect in badges verstuurd, wat betekent dat jij de mail misschien eerder of pas later ontvangt dan je collega’s. Mocht je de link niet vinden, check dan even je spambox. Maandag zullen wij je ook informeren wat je moet doen als je eventueel geen mail van ons binnenkrijgt.

Infosessie en ledenvergadering
Op dinsdag 24 oktober houden we nog een infosessie op het VNC-kantoor te Schiphol-Oost van 13:00- 15:00 uur om eventuele vragen over het cao-onderhandelingsresultaat te beantwoorden. Op vrijdag 27 oktober is de ledenvergadering waar het sectiebestuur de uiteindelijke uitslag met de leden zal delen. Deze ledenvergadering is van 14:00-16:00 uur, ook op kantoor. De stemming sluit vrijdag 27 oktober om 15:00 uur.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via sectiebestuur.transavia@vnconline.nl

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA