Start KLM cao-onderhandelingen

8 mei 2017
Op vrijdag 12 mei aanstaande beginnen de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor KLM cabinepersoneel. ‘Eindelijk’, zou de toevoeging kunnen zijn: de weg ernaar toe was lang en turbulent. De veranderde houding van KLM ten opzichte van haar personeel - van overlegcultuur naar éénzijdig opgelegde maatregelen – blokkeerde de weg naar onderhandelingen en bracht vooral onrust en verontwaardiging binnen het korps. Het vertrouwen is daardoor broos.

De VNC gelooft desondanks in de mogelijkheid van constructieve onderhandelingen, zet in op herstel van vertrouwen maar verwacht van KLM wel een andere insteek dan dat zij de afgelopen periode heeft laten zien.

De inzet voor de komende onderhandelingen is mede gebaseerd op de input van onze leden en discussies die gevoerd zijn in de Ledenraad. Loonontwikkeling staat hoog op onze agenda, maar ook andere ingebrachte ideeën worden meegenomen zoals duurzame inzetbaarheid en werkdrukverlichtende maatregelen.

Bijgaande brief (klik hier) met voorstellen is inmiddels aan KLM verstuurd. Vrijdag volgt dan de aftrap van de cao-onderhandelingen waarbij gedurende dit proces de kaarten boven tafel zullen komen en we aansturen op een goede cao voor het korps, die eveneens aanvaardbaar is voor het bedrijf. We zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

KLM Sectiebestuur

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA