• home
  • Actueel
  • Stappen voorwaarts in cao-overleg transavia

Stappen voorwaarts in cao-overleg transavia

31 okt. 2018
Gisteren, maandag 29 oktober, heeft het sectiebestuur een vervolggesprek met transavia gevoerd in het kader van de cao-onderhandelingen.

Zoals jullie in een eerdere publicatie hebben kunnen lezen heeft de VNC diverse onderwerpen op tafel gelegd zoals salarisverhoging, vakantieregeling en de winstdelingsregeling met terugwerkende kracht over het jaar 2018. Deze laatste zal, indien het bedrijf zulke goede resultaten blijft behouden, in 2019 worden uitgekeerd.

Tijdens het gesprek gaf transavia aan dat ze de structurele loonsverhogingen op gelijke voet wil houden met de afgesloten cao’s bij andere domeinen binnen het bedrijf. De VNC heeft hier begrip voor, maar maakte wel een voorbehoud: sinds de cao’s op andere tafels zijn afgesproken zijn de lonen inmiddels verder gestegen in Nederland. De VNC houdt derhalve vast aan een extra loonschaal voor pursers en cabin attendants en transavia liet daarin een positieve beweging zien.
 
Het sectiebestuur heeft ook met transavia gesproken over rust na vluchten en hoe belangrijk dit is.

Het was een pittig maar constructief gesprek en een nieuwe afspraak staat inmiddels op de agenda, om dieper op bepaalde onderwerpen in te gaan en andere punten uit te werken. Dit volgende overleg staat voor 7 november gepland.

We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Sectiebestuur transavia

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA