Stand van zaken ArkeFly

13 jun. 2013

Na bijna twee jaar is het de VNC gelukt om het cabinepersoneel van ArkeFly onder de vlag van de VNC te krijgen. Onze voorzitter Ton Scherrenberg had hier met zijn enorme inzet een groot aandeel in. Jullie hebben eind april helaas het trieste bericht vernomen over zijn onverwachte
Na bijna twee jaar is het de VNC gelukt om het cabinepersoneel van ArkeFly onder de vlag van de VNC te krijgen. Onze voorzitter Ton Scherrenberg had hier met zijn enorme inzet een groot aandeel in. Jullie hebben eind april helaas het trieste bericht vernomen over zijn onverwachte overlijden.

Samen sterk
In ons laatste Magazine lees je over  wat Ton als voorzitter en vooral ook als mens voor ons heeft  betekend. Als team zetten we zijn werk voort, alle belangrijke taken worden onderling verdeeld. Want samen sterk is en blijft het motto van de VNC. In de apriluitgave heeft Ton jullie nog het goede nieuws kunnen melden over de gemaakte afspraken tussen de VNC en ArkeFly. Er zal op regelmatige basis contact tussen beide partijen zijn over issues die bij jullie, cabinepersoneel, spelen. Kortom, Ton heeft ervoor gezorgd dat de VNC een duidelijke positie bij ArkeFly heeft verworven.

Nu is het jullie beurt. Want uiteindelijk hebben we jullie input nodig om die positie goed in te vullen! Wat speelt er bij jullie bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden en zijn er andere zaken die je met je werkgever zou willen bespreken? Zet de vragen en/of ideeën op de mail naar secretariaat@vnconline.nl. De VNC kan deze bespreekbaar maken en - bij voorkeur op korte termijn - een bijeenkomst plannen met het management van ArkeFly.

Meedoen
Wat we nu nodig hebben is dat er een aantal cabine-collega's opstaat en zich meldt voor de VNC ArkeFly-sectie. Alleen dan kunnen de belangen van jullie cabinekorps op een juiste manier  worden behartigd. Bij VNC zien we de samenwerking met vertrouwen tegemoet.

Transparantie bij ArkeFly
Ton gaf zijn laatste interview aan het VARA-programma Zembla van 9 mei. Dat ging over de geheimzinnige ziekte aerotoxisch syndroom die verantwoordelijk zou zijn voor vele ziektegevallen onder cabinepersoneel. Steven van der Heijden, directeur ArkeFly, kwam ook aan het woord. Hij zei ondermeer dat transparent zijn over dit onderwerp de beste manier is om ermee om te gaan. Hij riep jullie op je te melden als je denkt te maken te hebben met problemen als gevolg van het aerotoxisch syndroom. Ook is hij voorstander van medisch onderzoek onder het vliegend personeel. De VNC maakt ArkeFly een compliment met deze positieve houding en ook dit zal wat de VNC betreft onderwerp van gesprek worden.

Ingrid Brama
Algemeen Bestuurslid

 

Services

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA