Staatsteun met voorwaarden voor KLM

25 apr. 2020
Tijdens een speciale persconferentie vanuit de overheid is gisteravond bekendgemaakt dat er tussen de 2 en 4 miljard euro staatsteun naar KLM zal gaan middels leningen en garanties.

De betrokken ministers spraken uit dat KLM (en Schiphol) een cruciale rol hebben binnen de Nederlandse economie en dat heeft geresulteerd in de toegezegde steun. De invulling van het totaalpakket is nog niet volledig  bekend maar de staat zal garant staan voor de benodigde leningen om de huidige crisis het hoofd te kunnen bieden. Het kabinet heeft in onze ogen de juiste beslissing genomen door haar steun toe te zeggen en publiekelijk bekend te maken.

Voorwaarden
Het kabinet verbindt diverse voorwaarden aan die kapitaalinjectie zie de kamerbrief (klik hier). Zolang KLM steun ontvangt (en nog niet heeft terugbetaald) zullen er bijvoorbeeld geen bonussen, dividenden en winstdelingen worden uitgekeerd en er worden meerdere offers van het personeel gevraagd die kostenbesparingen moeten opleveren.

De komende tijd zullen de overheid en KLM de precieze voorwaarden op het terrein van winstbestemming, arbeidsvoorwaarden, hinderbeperking, duurzaamheid en netwerkkwaliteit gaan bespreken.

De VNC zal als grootste werknemersvertegenwoordiger bij KLM ook in overleg gaan met de werkgever. Wij staan hierbij voor de belangen van het cabinepersoneel met als prioriteit behoud van werkgelegenheid dat betekent ook het overeind houden van het mooie bedrijf waarvoor we werken.

KLM Sectiebestuur
 
Cabine-collega maar (nog) geen VNC lid? Wij onderhandelen voor jou over jouw baan, jouw arbeidsvoorwaarden dus jouw toekomst. Geef jezelf en alle leden uit het cabinekorps ondersteuning en word lid via dit aanmeldformulier of mail/bel voor meer info: secretariaat@vnconline.nl - 020 5020480. Hoe meer leden, des te sterker we staan in de vertegenwoordiging van de belangen van het cabinepersoneel. De VNC is samen sterk met de kracht van de gezamenlijkheid en oog voor het individu!

Vereniging Nederlands Cabinepersoneel VNC

Constellation Building
Stationsplein N.O. 406
1117 CL Schiphol-Oost

+31 (0)20 - 50 20 480
secretariaat@vnconline.nl
Lid van EurECCA